Панирани яйца с бекон
Лек и апетитен обяд или закуска
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се нарязват на половинки по дължина. Лукът се нарязва на ситно и се изпържва в 75 мл олио. Когато омекне, към него се прибавя нарязаният на кубчета бекон и се запържва за 1 минута. Приготвя се бешамелов сос: в 4 с.л. олио се запържва брашното, после на струйка се добавя млякото, като се разбърква с дървена лъжица, за да не стане на бучки. След десетина минути към соса се добавят солта, лукът и беконът. Всяка половинка от яйцата се потопява в соса, изважда се и се оставя да се охлади. След това яйцата се овалват последователно в галета, в разбито яйце и пак в галета и се изпържват до покафеняване в много олио.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп