Панирани яйца с бекон

Панирани яйца с бекон Лакомник

Лек и апетитен обяд или закуска

Панирани яйца с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 твърдо сварени яйца

1 яйце за панировката

4 с.л. брашно

400 мл прясно мляко

1/2 глава лук

75 г бекон

100 г галета

200 мл олио

сол

Начин на приготвянe

Яйцата се нарязват на половинки по дължина. Лукът се нарязва на ситно и се изпържва в 75 мл олио. Когато омекне, към него се прибавя нарязаният на кубчета бекон и се запържва за 1 минута. Приготвя се бешамелов сос: в 4 с.л. олио се запържва брашното, после на струйка се добавя млякото, като се разбърква с дървена лъжица, за да не стане на бучки. След десетина минути към соса се добавят солта, лукът и беконът. Всяка половинка от яйцата се потопява в соса, изважда се и се оставя да се охлади. След това яйцата се овалват последователно в галета, в разбито яйце и пак в галета и се изпържват до покафеняване в много олио.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц