Орехово реване

Орехово реване Лакомник

Сочен и лесен за приготвяне десерт

Орехово реване
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 яйца

5 с.л. брашно

200 г ситно смлени орехи

1 ч.л. канела

1/2 ч.ч. захар

За сиропа:

2 ч.ч. захар

2 и 1/2 ч.ч. вода

1 ванилия

Начин на приготвянe

Яйцата се разбиват добре със захарта при леко нагряване. След това се отстраняват от огъня и се разбиват до изстиване. Сместа трябва да увеличи обема си. При леко разбъркване се прибавят брашното, канелата и орехите. Изсипва се в намаслена тавичка и се пече в умерена фурна за около 40-45 минути. Изпеченото реване се оставя да изстине и се залива със сварения захарен сироп.

Още по темата
Още по темата
Кокосово реване
Маслото (трябва да е със стайна температура) се разбива със захарта до побеляване. Добавят се жълтъците и отново се разбива. Отделно белтъците се разбиват на сняг....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц