Орехова пита с ябълки и канела

Орехова пита с ябълки и канела Лакомник

Сочен и ефектен сладкиш за делник и празник

Орехова пита с ябълки и канела
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. настъргани ябълки

1 ч.ч. вода

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. смлени орехи

1/2 ч.ч. грис

1 ч.ч. захар

2 ч.л. канела

1/2 ч.ч. олио

1 ч.л. бакпулвер

кора от лимон

2 ванилии

3 с.л. ром или вишновка

За сиропа:

2 ч.ч. захар

250-300 мл вода

1-2 ч.л. ром или вишновка

1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвянe

Към настърганите ябълки се добавят водата, брашно, грис орехи и останалите продукти. Всичко се бърка за да стане хомогена смес. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за сладкиши. Изпича се на умерена температура около 40-50 минути. След като изстине се приготвя сиропа на котлона да се сгъсти малко. Изстиналата пита се нарязва на парчета и се залива с топлия сироп. 

Още по темата
Още по темата
Орехова наслада
Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавя захарта. Леко размекнатото масло се смесва с орехите и борочинките и се прибавят белтъците. Разбърква се добре и с...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц