Орехите церят от грип до рак

Орехите церят от грип до рак Лакомник

За диабетиците са задължителни

Орехите церят от грип до рак
Автор:Лакомник

Орехите са едни от най-полезните ядки. На това ни учат от както се помним. Десетки дииеотолози се надпреварват да обясняват, че щом формата им наподобява мозък, значи той е полезен за този орган. Какво още има в ореха, което не знаем? Истината е, че той е по-полезен, отколкото си мислим.

Ако оставим настрана сложните формулировки и наименовиня на витамини, даровете на природата са полезни за костната система. Затова е добре да похапвате от тях ако имате нещо счупено. Също така дава нови сили на сърцето и му помага да нормализира ритъма си. Орехите са задължителна част от менюто на диабетиците, защото помага за зарастването на раните. Изследвания показват, че можете дори да се отървете от тази болест. Ако имате фамилна обремененост, приемайте по 30 грама орехи пет пъти седмично. Така намалявате риска да развиете болестта с една трета.

Зрението ви ще стане по-остро, ако всеки ден си хапвате по една-две ядки. Лекарите са категорични, че в умерени количества трябва да се приемат и от бременни жени и кърмачки.

Страдате от безсъние? Значи трябва да ядете орехи. Те съдържат естествен мелатонин, който подпомага регулацията на най-важната функция в тялото ни.

Ако сте решили да се стегнете за лятото, пак ще трябва да прибегнете до чудната ядка. Защото орехите подпомагат образуването на мускули, но и топенето на мазнините, защото нормализират липидния баланс. Ако се налага да свалите нивото на холестерола обаче, ще ви трябва повече физическа активност. А енергията е добре да идва именно от вкусните дарове на природата. При комбинацията на спорт с правилно хранене, ще успеете да намалите риска от заболявания на сърдечно-съдовата система. Както знаете, в световен мащаб, най-много хора умират от сърце.

Накрая обаче трябва да споменем, че ядката помага и за още две много важни неща - спира рака и грипа. И за двете неща причината е една и съща - веществата в орехите повишават имунитета.

Когато си набавите цели орехи, а не почистени, ще можете да се насладите и на още полезни качества. Чайове и настойки от всичко, освен от ядката, може да ви спаси от колит, висока кръвна захар, артрит.  

Накрая трябва да кажем обаче, че колкото са полезни, ядките са и толкова висококалорични. Затова трябва да се хапват по малко, но редовно. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Печена сьомга с паста 

Печена сьомга с паста
Филетата сьомга се нареждат в тава за печене, заливат се със сока от лимон и се пекат на 200С,...
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Динамично и дори понякога неочаквано ще се случват нещата при вас през следващите дни. За много от тях приносът ви е безспорен, но и изненади няма да липсват. Възможни са промени и преобразувания, които ще поставят някои от вас пред избор. Делово предложение ще привлече интересите ви за работа в малко по-различна сфера на занимания, в която ще упражните знанията и натрупания ви дотук опит. Много неща ще внасят настроение в живота ви, сред които семейството, децата, домът и всичко, към което насочите енергията си. Влизате в добър период, ще се чувствате и емоционално, и финансово доволни.