На вкусно пътешествие в Швейцария

На вкусно пътешествие в Швейцария Лакомник

Всяка хапка кара времето да спре

На вкусно пътешествие в Швейцария
Автор:Лакомник

Докато тече аферата с банковите тайни на стотици българи, ние ви предлагаме да се докоснете до едни от най-вкусните загадки на Европа – специалитетите на малка Швейцария. Китната държава е събрала на територията си едни от най-прекрасните ястия от Стария континент.

 

Торта

Необходими продукти:

За целувчения блат:

80 г бадеми

220 г захар

1/2 с. л. брашно

4 белтъка

За другия блат:

1/2 ч. брашно

6 с. л. царевично нишесте

5 с. л. масло

2 яйца

2 жълтъка

1/4 ч. захар

За крема:

1 ч. захар

1/4 ч.ч. вода

1 ч. пудра захар

4 жълтъка

2 с. л. черешово бренди

200 г масло 

1 ч. филирани бадеми

пудра захар

За сиропа: 1/3 ч.ч. Вода

3 с.л. Захар

1/3 ч.ч. кирш

Начин на приготвяне: За да направим блата, трябва предварително да загреем фурната до150 градуса. След това смиламе бадемите, заедно 1/3 чаша от захарта. Белтъците разбиваме докато започнат да се надигат. Добавяме останалата захар и ги разбиваме на силни обороти, докато сместа стане твърда. Взимаме два листа за печене и ги намазваме с масло, слагаме ги в две тави. Отгоре правим кръгове от белтъчния крем. Печем около час докато станат светлокафяви. Оставяме да изстинат във фурната. Отделно правим и другия блат. За него загравяме фурната до 180 градуса. Отново взимаме тава и слагаме на дъното й хартия за печене. Намазваме я с масло и поръсваме с брашно. Разбиваме предвидените за блата яйца и захар, докато утроят обема си. Към тази смес се прибавят пресятите брашно и нишесте. Разтопяваме маслото и добавяме около лъжица от тестото. След това го връщаме в останалата смес. Изсипваме я в приготвената тава, изглаждаме отгоре и печем 35 минути. Сиропът за тортата се прави като водата и захарта се разбъркват на средна температура, докато кристалчетата се разтопят напълно. След като го махнем от огъня, добавяме и брендито. Масленият крем се приготвя като се сложи водата и захарта и се бърка на средна температура, докато стане еднородна смес. Добавя се брендито и котлонът се засилва. Жълтъците се разбиват настрани и се добавя захар. Бъркайки с миксер на най-висока скорост, към сиропа добавяме жълтъците. Така приготвения крем оставяме да изстине. В отделна купа смесваме маслото и останалото бренди. Разбиваме на мека смес. После добавяме маслената смес към яйчения крем. Накрая трябва всичко да се подреди. Във формата за торта слагаме на дъното целувчения блат, масления крем, обикновеният блат, заливаме със сиропа с брендито. Отново намазваме крема, слагаме втория целувчен блат, отново маслен крем. Отваряме формата и намазваме отстрани отново с крем. Полепваме по него филираните бадеми. Отгоре поръсваме със захар.

 

Супа

Необходими продукти:

30 г масло

900 мл бульон

2 моркова

1 глава лук

50 г грис

4-5 листа спанак

150 мл прясно мляко

150 г сметана

Начин на приготвяне: Първо запържваме гриса в сгорещеното масло. Наливаме бульона. Оставяме да се вари около 20 минути. Нарязваме зеленчуците на ситно и ги добавяме в тенждерата. Варим още около 5-7 минути. Махаме от котлона и добавяме млякото и сметаната. При поднасянето може да поръсим с пресни зелени подправки.

 

Пиле 

Необходими продукти:

1 пиле

40 г сланина

600 г картофи

40 г масло

60 г сух бял хляб

сол

Начин на приготвяне: Сланината се нарязва на едри парчета. Те се нареждат на дъното на тава. Отгоре се разпределя пилето, накъсано на едро. Накрая добавяме и картофите – обелени и нарязани на едро. Поръсваме ги с масло. Оставяме да се пече на слаба фурна. Малко преди да ги извадим от фурната добавяме хляб, нарязан на дребно. Оставяме още малко да се доизпече.

 

Палачинка

Необходими продукти:

1 кг сварени картофи

1 глава лук

1 с. л. краве масло

черен пипер

сол

Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука и го запържваме. Обелваме предварително сварените картофи и ги настъргваме на ренде. Добавяме ги след като лука вече е поомекнал. Разпределяме омекналите зеленчуци на равен слой по дъното на тигана. Притискаме ги с вилица и гледаме да няма дупки. Оставяме докато отдолу се получи златиста коричка. След това тя се обръща, за да опече и от другата страна. Когато стане готова, тя се нарязва на по-малки парчета.

 

Фондю

Необходими продукти:

50-80 г сирене “Грюер”

50 г сирене “Ементал”

50 г кашкавал

50 г сирене

100 мл сухо бяло вино

1 скилидка чесън

1 ч. л. нишесте

Начин на приготвяне: Наливаме виното в тенджерата за фондю. Слагаме една скилидка чесън и кипваме. Прибавяме сирената и бъркаме на тих огън, докато всичко се разтопи. Разтваряме нищестето с 2-3 с. л. вода и прибавяме сиренето. Бъркаме непрекъснато докато сместа го поеме. Яде се нарязан на кубчета хляб, който се топи във фондюто с вилица.

Още по темата
Още по темата
Вкусно лято през зимата? Защо не? В Австралия!
Зимните празници са прекрасно нещо, но не и студът, който щипе бузите навън. Затова ви каним на една вкусна разходка в топлата част на планетата по това време на...
Напиши коментар »
(22)
viagra cialis or levitra which is better levitra prices levitra 20 mg generico de protopic levitra 20 mg bayer prezzo levitra e testosterone side
levitra use by women levitra online levitra flavio 2014 1040 generic levitra reviews viagra vs cialis vs levitra
acheter viagra ou cialis vs levitra levitra 20 mg levitra 10 mg precio venezuela levitra 10 mg prezzo cialis levitra staxyn stendra or viagra
buy levitra no prescription required levitra 10 mg prezzo levitra shemale yasmin lee levitra 10 mg prezzo cancion agua levitra
entry levitra mt this trackback trackback url buy levitra comparing levitra and viagara vardenafil 20mg levitra orodispersibile recensioni dexcar
levitra bloeddrukmeter prijs zonnepanelen levitra prices levitra flavio 2012 dodge levitra 10 mg prezzo levitra ultra cavitation contraindications
levitra generic brand generic levitra compare cialis viagra and levitra levitra prices ohad levitra omonoia vs apoel
is levitra more potent than viagra side levitra 20 mg cialis vs levitra levitra rezeptfrei deutschland vazon ny levitra
levitra vs viagra safety levitra online generic levitra 10mg levitra 10 mg prezzo compare viagra2c cialis2c levitra
levitra cialis and viagra levitra 10 mg prezzo levitra vardenafil prezzi pazzi vardenafil 20mg andy levitra madden rating 2017
axen 23 levitra beyaz yalan levitra 20 mg bayer prezzo levitra 20 mg $30 tablet pc at target levitra online generic levitra overnight delivery
empleos forex en india binare optionen 1h strategie fur anfanger future trading software review besten forex indikatoren
levitra 10 mg kaufen auf levitra 20 mg levitra penile rehabilitation prostate levitra generic
levitra 10 mg preise levitra 10 mg prezzo levitra without a doctor's prescription levitra prices
levitra orodispersibile prezzo in farmicia philadelphia levitra 20mg levitra take with food levitra prices
levitra dosage frequency of amoxicillin levitra generic hay esperanza levitra mcdonald's levitra 20mg
2737 aid amerimedrx com levitra prevacid levitra online levitra eyes buy levitra
levitra definicion biblica de familia levitra rezeptfrei deutschland levitra drug sale levitra generic
dendropanax morbifera levitra levitra coupon levitra peak levitra 20 mg bayer prezzo
levitra cialis viagra comparativa generic levitra bayer and levitra levitra 20 mg bayer prezzo
comparison of cialis viagra and levitra cocktail buy levitra levitra falcons tickets levitra 10 mg prezzo
dosierung levitra 20mg levitra coupon levitra on tongue levitra 10 mg prezzo
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.