Мусака от риба и картофи

Мусака от риба и картофи Лакомник

Различна и апетитна идея за мусака

Мусака от риба и картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 рибни филета

1 кг картофи

2 домата

1 ч.л. сол

1 к.ч. мазнина

200 г кашкавал

1 ч.л сух естрагон

Начин на приготвянe

Рибните филета се оставят да се размразят. Скълцват се на дребно. Картофите се белят, измиват и нарязват. Доматите се белят, измиват и режат на ладии. Продуктите се осоляват. В тава се редят картофи, следва ред риба. Завършва се с картофи. Поръсва се сух естрагон. Мусаката се полива с олио и една чаена чаша вода. Пече се на умерена фурна, половин час. След това се поръсва с кашкавал. Връща се за още петнадесет минути във фурната, колкото да хване коричка.

Още по темата
Още по темата
Мусака с пържено зеле и картофено пюре
Каймата се слага в купа. Картофите се варят до омекване в подсолена вода. Лукът и морковът се почистват и измиват. Рендосват се и се добавят при каймата. Продуктите се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц