Мусака от пилешко с маслини

Мусака от пилешко с маслини Лакомник
Мусака от пилешко с маслини
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

1/2 ч.ч. ориз

3 яйца

2 глави лук

1/2 глава чесън

15-20 маслини

100 г кашкавал

1 1/2 ч.ч. пилешки бульон

олио

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Свареното пиле се обезкостява и нарязва на малки парченца. Лукът се наситнява и се задушава в олио. Прибавя се оризът. Позапържва се за 5-6 секунди. Слагат се месото и счуканият чесън. Накрая се добавят обезкостените и нарязани на ивички маслини. Сместа се изсипва в тава. Овкусява се със сол и черен пипер. Залива се с 1 и 1/2 ч.ч. пилешки бульон и разбитите жълтъци. Пече се в умерена фурна. Накрая мусаката се покрива с равномерен пласт от разбитите на пяна белтъци и настъргания кашкавал. Запича се 10 минути.

Още по темата
Още по темата
Арабска мусака с канела
Патладжана нарежете на кръгчета, сложете в подсолена вода и оставете за 20-30 мин. След това отцедете и запържете до полуготовност. Сложете на салфетка да попие...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц