Морската вода спасява от бръчки и рак

Морската вода спасява от бръчки и рак Лакомник

Съставът е различен по света

Морската вода спасява от бръчки и рак
Автор:Лакомник

В началото на лятото едно от най-притегателните места за почивка е морето. Ако още не сте планирали накъде да поемете, можете да съчетаете полезното с приятното. И да отидете да се къпете във водите на море, което да ви помогне да се справите и със здравословните си проблеми. Различни експерти по света от години изследват състава на водите във всеки естествен басейн на нашата планета. И вече са направили своебразна карта на полезните свойства на всяко едно кътче.

Във водата се съдържат както много соли и елементи, така и електролити. Когато се потопим или плуваме, те навлизат в кръвта чрез най-големия човешки орган - кожата. Тя поема около 10 мл вода, които действат изключително силно. Без значение къде по света се намирате, близкото море със сигурност ще ви помогне да засилите обмяната си. Освен това в него ще има полезни количества магнезий, който подмладява кожата, калций, който кара токсините да напуснат тялото ни по естествен път, както и силиций. Последното вещество кара косата да расте по-бързо. Не забравайте, че във водата се съдържа и много фосфор. Освен полезен за зъбите, той се препоръчва и за подобряване на състоянието на ноктите и косата.

Но съставът на всяко море е уникален и може да ни е от полза. Къде да отидете ако страдате от рак, псориазис или искате да се подмладите? Ето и отговорите.

Имате от сърдечно-съдови заболявания? Най-добре е да посетите Средиземно, Червено и Черно море, казват експертите.

Хората, които имат оплаквания от кожни обриви, алергии и дори псориазис, могат да се почувстват по-добре във водите на Мъртво море, както и в Черно.

Репродуктивните проблеми стават все по-голям бич в последните години. Затова учените препоръчват да се прави профилактика по-често. Адриатическо море е подходящо при гинекологични заболявания, докато топенето в Червено действа и при двата пола. Средиземноморието пък е подходящо за наскоро родили жени.

Ставните болежки най-лесно утихват във водите на Адриатическо и Мъртво море. Повлияват се за няколко дни.

Ако имате заболявания на дихателните пътища или сте страстен пушач, изберете  ваканция на Мъртво, Балтийско, Средиземно или Червено море. Страхотно е дори за астматици.

Но безспорно най-тежки си остават онкологичните заболявания. Експертите обаче са категорични, че и те се подобравят от морската вода. Особено тази на Мъртво и Балтийско море.

Винаги трябва да си оставяме и време за почивка и релакс. Най-доброто място за това е Егейско море. Дава сили за по-бързо възстановяване. Адриатическото пък успокоява нервната система и подпомага обмяната на веществата. А това дава възможност да се свали някой и друг килограм. Черно море също може да ви спаси от напрежението, но само ако си намерите тихо кътче с добро обслужване и чиста вода. Балтийският воден басейн пък действа като естествен детоксикатор. Изчиства организма дори и след дълга медикаментозна терапия. Подобно влияние има и Средиземно море.

Което и море да изберете, ефектът от почивката ще е изцяло възстановителен. 

Още по темата
Още по темата
Кремове против бръчки от... кухнята
В нашия дом се крият стотици средства, които могат да ни помогнат да си върнем младостта. Те не струват скъпо, но могат да ни спасят от старостта. А и са универсални...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.