Морската вода спасява от бръчки и рак

Морската вода спасява от бръчки и рак Лакомник

Съставът е различен по света

Морската вода спасява от бръчки и рак
Автор:Лакомник

В началото на лятото едно от най-притегателните места за почивка е морето. Ако още не сте планирали накъде да поемете, можете да съчетаете полезното с приятното. И да отидете да се къпете във водите на море, което да ви помогне да се справите и със здравословните си проблеми. Различни експерти по света от години изследват състава на водите във всеки естествен басейн на нашата планета. И вече са направили своебразна карта на полезните свойства на всяко едно кътче.

Във водата се съдържат както много соли и елементи, така и електролити. Когато се потопим или плуваме, те навлизат в кръвта чрез най-големия човешки орган - кожата. Тя поема около 10 мл вода, които действат изключително силно. Без значение къде по света се намирате, близкото море със сигурност ще ви помогне да засилите обмяната си. Освен това в него ще има полезни количества магнезий, който подмладява кожата, калций, който кара токсините да напуснат тялото ни по естествен път, както и силиций. Последното вещество кара косата да расте по-бързо. Не забравайте, че във водата се съдържа и много фосфор. Освен полезен за зъбите, той се препоръчва и за подобряване на състоянието на ноктите и косата.

Но съставът на всяко море е уникален и може да ни е от полза. Къде да отидете ако страдате от рак, псориазис или искате да се подмладите? Ето и отговорите.

Имате от сърдечно-съдови заболявания? Най-добре е да посетите Средиземно, Червено и Черно море, казват експертите.

Хората, които имат оплаквания от кожни обриви, алергии и дори псориазис, могат да се почувстват по-добре във водите на Мъртво море, както и в Черно.

Репродуктивните проблеми стават все по-голям бич в последните години. Затова учените препоръчват да се прави профилактика по-често. Адриатическо море е подходящо при гинекологични заболявания, докато топенето в Червено действа и при двата пола. Средиземноморието пък е подходящо за наскоро родили жени.

Ставните болежки най-лесно утихват във водите на Адриатическо и Мъртво море. Повлияват се за няколко дни.

Ако имате заболявания на дихателните пътища или сте страстен пушач, изберете  ваканция на Мъртво, Балтийско, Средиземно или Червено море. Страхотно е дори за астматици.

Но безспорно най-тежки си остават онкологичните заболявания. Експертите обаче са категорични, че и те се подобравят от морската вода. Особено тази на Мъртво и Балтийско море.

Винаги трябва да си оставяме и време за почивка и релакс. Най-доброто място за това е Егейско море. Дава сили за по-бързо възстановяване. Адриатическото пък успокоява нервната система и подпомага обмяната на веществата. А това дава възможност да се свали някой и друг килограм. Черно море също може да ви спаси от напрежението, но само ако си намерите тихо кътче с добро обслужване и чиста вода. Балтийският воден басейн пък действа като естествен детоксикатор. Изчиства организма дори и след дълга медикаментозна терапия. Подобно влияние има и Средиземно море.

Което и море да изберете, ефектът от почивката ще е изцяло възстановителен. 

Още по темата
Още по темата
Кремове против бръчки от... кухнята
В нашия дом се крият стотици средства, които могат да ни помогнат да си върнем младостта. Те не струват скъпо, но могат да ни спасят от старостта. А и са универсални...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц