Микровълновата фурна трови клетките ни

Микровълновата фурна трови клетките ни Лакомник

Лъчите могат да ни докарат и рак

Микровълновата фурна трови клетките ни
Автор:Лакомник

Чували сме стотици коментари за това, че микровълновата фурна е вредна за здравето. Две дечица от Англия обаче решават да дадат нагледен пример на света. Те взимат две саксии и започват да ги поливат с преварена вода. Първата - в микровълновата, а втората - на котлона. Само за девет дни първото растение умира.

Химиците обясняват резултатите на децата с лъчите, които този уред излъчва. Те помагат на храната ни да се затопли бързо, но създават нови съединения с органичните клетки. Новосъздадените форми са непознати за тялото ни. Когато изядем такава храна, на практика поглъщаме непознат токсин. Освен това бързото запотпляне означава само едно - забързване на молекулите по изкуствен начин. Това води до триене на молекулите и в последствие до унищожаване на витамините и минералите в храната. Затова ако се чудите защо холестеролът ви е висок, а хемоглобинът - нисък, замислете се дали не консумирате твърде често продукти, минали през микровълновата. Докторите припомнят, че този тип претопляне е най-вредно за бебета. Когато поставите в малката фурна шишето с адаптирано мляко, нейните вълни променят структурата на част от аминокиселините в него. Те бързо се превръщат в невротоксини. Резултатът е същият и ако поставите и чаша с обикновено прясно мляко. От експеримент, проведен в Русия пък станало ясно, че само за няколко минути във фурничката, месото се превръща в канцероген. До същия ефект на клетъчно ниво се стига и когато се опитвате да размразите зеленчуци от фризера. Вместо порция витамини, получавате съединения, които доказано докарват рак. С други думи - вредата от този кухненски уред в пъти надвишава неговата полза, убедени са експертите.

Изобретението е на хитлеристите

Смята се, че микровълновата е изобретена по времето на Втората световна война. Когато Германия тръгва на поход, за да покори великия Съветски съюз, ръководството на Третия райх издава заповед да се изобрети уред, който бързо да топли храната. По този начин войниците на Хитлер можели да получават горещи обяд и вечеря направо на фронта. Учени създават микровълновата фурна и арийците тръгват на поход. Едва няколко месеца по-късно командирите на войниците започват масово да забраняват храната да се топли в подобни уреди. Издадена е заповед дажбите да се раздават дори замръзнали, ако трябва, но не и стоплени в микровълнова фурна. 

Напиши коментар »
(1)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Зелена салата с пиле Зелена салата с пиле
Поставете пилешките гърди в йенска тава за печене. Смесете всички подправки в купа, за да...
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През тази седмица се осланяйте на шестото си чувство. Това ще ви помогне да се справите с обстоятелствата в професионален, в материален и в личен план. Не се поддавайте на емоциите си в петък. Дразнители няма да ви липсват, някой ще се опита да ви извади от равновесие, което може да доведе до грандиозен скандал. През почивните дни се насочете към изясняване на въпроси, които се отнасят до членовете на семейството ви. Много от вас ще имат потребност да постигнат пълен синхрон между делничното и личното. Опитайте се да избягвате двойните връзки, особено ако сте трайно обвързани в любовта.