Миди с ориз

Миди с ориз Лакомник

Чудесно предложение за бърз и апетитен обяд

Миди с ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг миди

2 с. л. олио или краве масло

1 глава кромид лук

1 морков

200 г ориз

3 ч. ч. вода 

сол и смлян черен пипер 

джоджен

магданоз

риган

Начин на приготвянe

В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се почистените и нарязани на дребни кубчета морков и лук. Запържват се до омекване. Добавя се оризът и се запържва, докато стане “стъклен”. Сипва се водата и се готви на среден огън, докато оризът стане почти готов. Готовият ориз се прехвърля в огнеупорна тава. Поръсва се със ситно нарязаните зелени подправки. Отгоре се нареждат сварените миди и ястието се разбърква. Ястието се овкусява със сол и се запича за около 10 минути в предварително загрята на 200С фурна.

Още по темата
Още по темата
Миди яхния
Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц