Мерил Стрийп готви по френски

Мерил Стрийп готви по френски Лакомник

Актрисата станала кулинарна майсторка заради филмова роля

Мерил Стрийп готви по френски
Автор:Лакомник

След участието си във филма „Джули и Джулия” актрисата Мерил Стрийп се превръща в запалена кулинарка и се научава да готми. Лентата запалва интереса й към френската кухня и наскоро звездата призна, че по-често готви и се храни у дома отколкото навън.

 

„Работата в кухнята е като да правиш изкуство. Отпускам се, не мисля за нищо и се превръщам в художник до печката и хладилника”, описва радостта си от готвенето Стрийп.

Филмът „Джули и Джулия” омайва повече от 2 часа с торти, бисквити и печени пилета. Той е базиран върху истинските истории на Джулия Чайлд (Мерил Стрийп) и Джули Пауъл (Ейми Адамс), които се борят с трудностите на живота. Депресираната офис служителка Пауъл поема на едногодишна кулинарна мисия в приготвянето на 524 рецепти за 365 дни от книгата на Чайлд „Усъвършенстване изкуството на френската кухня”. Тя записва своите опити и премеждия във виртуален блог, с който става известна сред кулинарните фенове.

Мерил също изпробва рецепти от книгата и вече има доста сериозни постижения във висшата френска кухня. Ето и две от любимите й рецепти, които не са сложни за приготвяне.

 

Говеждо по градинарски

 

Продукти

500 г говеждо месо от задната част

лъжица олио

70 г масло

120 г гъби

250 г домати

500 г зелен фасул

черен пипер

сол

Приготвяне

Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои. После го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 г масло и пържим до омекване. Сваряваме почистения фасул в подсолена вода до омекване, нарязваме гъбите на парченца и ги изпържваме в масло. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме на половинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме парченца масло и печем с месото на грил или в силна фурна. Нарязваме изпеченото месо на порции и около него подреждаме зеленчука и гъбите.

 

Телешки пържоли с вермут и сметана

 

Продукти

2 телешки пържоли от филето

30 г масло

100 г сметана

4 лъжици сух бял вермут

лимонов сок

черен пипер

сол

Приготвяне

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок начуканите леко пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме сметаната. Разклащаме съда над котлона, докато вермутът се смеси със сметаната. След това задушаваме пържолите на тих огън в продължение на 3 минути, докато сосът се сгъсти.

Напиши коментар »
(5)
Welcome aboard Joetote. I have to agree, there is a great deal of difference between the Obama medal for talking about hope and change, and the Walesa action of standing in the way of tyranny, putting up with numerous arrests, imnstronmepi, casual state bastardry, and the ever present danger of being murdered. A great man.
Me and this article, sitting in a tree, L-RNA-E-N-I---G!
Fiidnng this post has solved my problem http://hbqwqrvbi.com [url=http://tvuepa.com]tvuepa[/url] [link=http://gmpighrjzg.com]gmpighrjzg[/link]
No more s***. All posts of this qultiay from now on
Just what the doctor oredred, thankity you! http://lcqqomefs.com [url=http://cxnxtrhjh.com]cxnxtrhjh[/url] [link=http://fjfzlyo.com]fjfzlyo[/link]
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.