Медена торта

Медена торта Лакомник

Невероятно вкусна и топяща се в устата медена торта

Медена торта
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За блатовете:

2 яйца

1 ч.ч. захар

1/2 пакетче краве масло

3 с.л. мед

За млечния крем:

2 яйца

1 ч.ч. захар

3-4 с.л. брашно

1 ванилия

2 1/2 ч.ч. прясно мляко

За масления крем:

2 1/2 пакетчета краве масло

1 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвянe

Всички продукти за блата се разбиват добре. Сварява се на водна баня на слаб котлон. Сваля се от котлона и се добавят 2 ч.л. хлебна сода, угасена с 2 ч.л. оцет и 1/2 пакетче канела. Замесва се меко тесто. Разделя се на седем топки, слагат се в хладилника за 30-40 минути. Разточват се питки колкото тавата и се пекат. (като се опекат питките могат да се начупят, но като се сглобява тортата се напасват). Прави се млечен крем. Сварява се крема и се оставя да изстине.

Маслен крем: Разбива се добре и към масленият крем се прибавя млечния. Най-неоформената питка, която сте опекли се смила и към нея се прибавя 1 ч.ч. смлени орехи. Поръсва се тортата отгоре и отстрани.

Още по темата
Още по темата
Бисквитена торта с шоколад
В подходящ съд с 1/2 ч.ч. вода слагаме 150 г шоколад, какаото и захарта. Разбъркваме и щом заври, добавяме маслото. Продължаваме да разбъркваме, докато маслото се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц