Медена торта с маскарпоне

Медена торта с маскарпоне Лакомник

Изкусителна торта с божествен вкус

Медена торта с маскарпоне
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За блата:

6 яйца

3 с.л. мед

1 1/2 ч.ч.захар

1 ч.ч. брашно

300 г счукани орехи

За крема: ,

400 г заквасена сметана

1 ч.ч. пудра захар

250 г маскарпоне

250 г крема сирене

100 г орехови ядки

За сиропа:

2 ч.ч.вода

1 ч.ч. захар


Начин на приготвянe

Яйцата, медът и захарта се разбиват до побеляване. Постепенно се добавят брашното и орехите, като се бърка с шпатула. Сместа се изсипва във форма за торти, покрита с хартия за печене. Сладкишът се пече на 200ºС за около 40-45 минути като се проверява с клечка за готовност. След като е готов, се разрязва на няколко равни части с конец.

За сиропа захарта се карамелизира и докато е още гореща, се залива със студена вода. Бърка се до пълното разтваряне на захарта във водата.

За крема се смесват маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. Разбива се на ниска степен и се добавя заквасената сметана. Разбърква се до получаването на пухкав крем. За сглобяването на тортата се използва ринг или подходяща форма. Поставя се единият блат, сиропира се с карамеления сироп и се намазва с половината количество от крема. Върху него се поставя другият блат, сиропира се и се намазва с останалия крем и така до изчерпване на продуктите. Най-отгоре тортата се поръсва със смлени орехови ядки, настърган шоколад или друго по желание. Тортата се поставя в хладилник за няколко часа да стегне.

Още по темата
Още по темата
Медена торта със сини сливи
В метален съд смесваме меда и содата бикарбонат, слагаме съда на слаб огън. Сместа трябва да започне да се пени и да придобие ярко жълт цвят (около 2-3 минути)....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц