Манастирски кюфтета

Манастирски кюфтета Лакомник

Зеленчукова вкусотия с прекрасен аромат

Манастирски кюфтета
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.ч. леща

1/2 ч.ч. елда

500 г моркови

2-3 филийки стар хляб

2 глави лук

магданоз

сол черен пипер



Начин на приготвянe

Лещата и елдата се сваряват поотделно. Морковите се задушават или сваряват. Магданозът и лукъ се нарязват на ситно и се смесват със сварените леща и елда. Прибавят се морковите. Добавя се сухия хляб и подправките. Сместа се разбърква добре, оставя се да престои, за да попие излишната течност, след което от нея се оформят кюфтета. Подреждат се в тавичка за печене, покрита с брашно или галета и се пекат в предварително загрята фурна на 200С около 40 минути. 

 

 

Още по темата
Още по темата
Печени кюфтета с магданоз
Лукът се нарязва на ситно. Добавя се към каймата. Смесете всички продукти с каймата и я омесете добре. С ръце оформете кюфтета. Ако кюфтетата са прекалено лепкави,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц