Малинов пай с бадеми (стъпка по стъпка)

Малинов пай с бадеми (стъпка по стъпка) Лакомник

Евтин десерт с изкусителен аромат

Малинов пай с бадеми (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

370 г брашно (150-170 за тестото и 200 за горния блат)

270 г масло (75 за тестото и 120 за горния блат)

125 г захар (75 за тестото и 50 за горния блат)

1 ч.л. бакпулвер

60 г бадеми, за горния блат

кора от 1 лимон, за горния блат

щипка ванилия на вкус

300 г малинов конфитюр

Начин на приготвянe

Стъпка 1

Залейте бадемите с вода, оставете да се накиснат и ги запечете за минута. Пригответе тестото като смесите маслото, захарта, брашното, бакпулвера и месете докато се получи меко тесто, покрийте и оставете в хладилника. Пригответе горния блат като смесите добре необходимите продукти, замесете добре и оставете в хладилника. Извадете първото тесто, разстелете го в намаслена тава. Загрейте фурната до 180 градуса.

 

Стъпка 2

Сложете тестото да се запече за 10-12 минути, извадете и сложете на равен слой от конфитюра. Отгоре равномерно сложете от второто тесто и запечете за 35-40 минути в загрята на 170 градуса фурна.

Още по темата
Още по темата
Чийзкейк с малини
Фурната се загрява на 180 градуса. Форма с размери 20 на 20 см се намазва с мазнина и покрива с хартия за печене – както дъното, така и стените. Маслото и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц