Макарони с чеснова хрупкава коричка

Макарони с чеснова хрупкава коричка Лакомник

Невероятно вкусна комбинация от паста и сирена

Макарони с чеснова хрупкава коричка
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За хрупкава коричка:

1 ч.ч. настърган Пармезан

2 филийки хляб

1 с.л. краве масло

5-6 скилидки чесън

сол на вкус

За макарони:

1 пакет макарони

бялата част на стрък праз

1 ч.ч. настърган кашкавал 

200 г сирене едам

1 к.ч. прясно мляко

1 яйце

1 с.л. краве масло

сол на вкус

Начин на приготвянe

Хлябът се натрошава. Скилидките чесън се почистват. Осоляват се и се счукват на крем. Маслото се слага в тиган и съдът се поставя на включен котлон. Добавя се чесновия крем и хлебните трохи. Обърква се с дървена шпатула. След пет минути съдът се оттегля. Обърква се наново. Макароните се варят в подсолена вода. Следват се указанията на опаковката. След готовност се отцеждат от горещата вода. Измиват се през гевгир на течаща вода. Отцеждат се. Слагат се в тава. Стръкът праз се мие и скълцва на дребно. Яйцето се разбива в купа заедно с прясното мляко. Сиренето едам се реже на кубчета. Към млечната течност се добавят едама и настъргания кашкавал. В тиган се слага наситненият праз. Запържва се за 5- 10 минути. След готовност съдът се оттегля. Запърженият лук се смесва с яйчената смес. С лучения сос се поливат макароните. Добавя се 1/2 ч.ч. топла вода. Поръсва се хлебният микс. Пече се на умерена фурна, 20- 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Макарони с кедрови ядки и спанак
Спаначените листа се накисват в купа с вода. Макароните се салагат за варене в тенджера с подсолена вода. Варят се според указанието на опаковката. Когато са готови се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц