Лимонов бисквитен кейк

Лимонов бисквитен кейк Лакомник

Много лесен и вкусен сладкиш, който става и за празници

Лимонов бисквитен кейк
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г масло, размекнато

500 г крем сирене, размекнато

сокът на 1 голям лимон (или 2 малки)

1 с.л. желатин

3 с.л. кипяща вода

1 ч.ч. много фина захар

1 ч.л. ванилова паста

2 пакета бисквити от бутер тесто

Начин на приготвянe

 

Разбийте маслото с крема сиренето до получаването на гладък крем. Сложете желатина в кипящата вода и го оставете да се разтвори и охлади леко. Като разбивате на ниска скорост, добавете захарта, лимоновия сок, ванилията и разтворения желатин при крема сиренето. След като всичко се смеси, увеличете скоростта до умерена и разбийте до пухкав крем. Сложете един ред бисквити в тавичка. Покрийте ги хубаво с крема и подредете втори ред бисквити, като се опитате да ги сложите така, че да съвпадат по подредба със слоя бисквити на дъното. Оставете в хладилника за поне 2 часа или докато се стегне. Нарежете на квадрати по очертанията на бисквитите, така че да се получат отделни сандвичи. Поднесете.

Още по темата
Още по темата
Лимонов сладкиш
Жълтъците се разбиват на пяна с водата и лимоновата кора. Прибавят се олиото, брашното, пресято 2 пъти с бакпулвера. Добавят се и белтъците, разбити на гъст сняг със...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц