Кулинарно пътешествие

Лакомник
»
Новини
»
Кулинарно пътешествие
Папски вкуснотии зад стените на Ватикана
Папски вкуснотии зад стените на Ватикана
От стотици години в зад стените на Ватикана се съхраняват истински библиографски съкровища. Сред тях се оказаха и някои рецепти, които все още се приготвят...
Медът ни храни от 7000 години
Медът ни храни от 7000 години
Пчеларството е едно от най-древните занятия на човека. Първобитният човек е добивал мед от хралупи и пещери, в които са живеели пчели. Най-старите...
Как се празнува Великден по света
Как се празнува Великден по света
Боядисаните в червено яйца са традиционният символ на Великден. Всяка страна обаче си има своите ритуали в отбелязването на християнския празник.
Откъде идват червеното яйце и великденския заек
Откъде идват червеното яйце и великденския заек
В неделя на Великден германците отиват на черква, а след това търсят боядисани яйца в градината. Така те от векове честват Възкресение Христово. Символ на...
В Будапеща ще си оближете пръстите
В Будапеща ще си оближете пръстите
Продължаваме нашата обиколка из Европа. Подготвили сме ви легендарни рецепти. Освен традиционните вкуснотии за двата бряга на Дунав - градовете Буда и Пеща,...
Древните ястия на Ливан
Древните ястия на Ливан
Ливан е държавата, която се намира на територията на известната в историята област Финикия. В днешни времена по тези места се отглеждат много плодове и...
Вечните рецепти на Рим
Вечните рецепти на Рим
Наближава лятото, а заедно с него идва и времето за почивки и отпуски. А какво по-хубаво кътче от Рим. Градът, в който можете да видите не само историята на...
Бразилската кухня събира вкусотии от Европа, Африка и Южна Америка
Бразилската кухня събира вкусотии от Европа, Африка и Южна Америка
Бразилската кухня макар да има много прилики с тази на съседите си в Южна Америка, все пак е различна. Храните на Бразилия обхващат уникална смес от култури...
Празниците са време за сладки приказки
Празниците са време за сладки приказки
Дългите празници са идеален повод да се видим с роднини и приятели, за които не намираме време през годината. Но какво да сложите към кафето, когато...
Шницелът – ябълката на раздора между австрийци и германци
Шницелът – ябълката на раздора между австрийци и германци
Шницелът е едно от легендарните ястия в европейската кулинария, зад което има няколко века история, куп митове и дори съвремен
Шотландия е страна на вкусове
Шотландия е страна на вкусове
Чудните шотландски земи крият много тайни. Гордият народ на тази страна пази хилядолетна история, но и невероятни рецепти за вкусни специалитети. Опитайте...
Мистиката на Грузия е във всяка хапка
Мистиката на Грузия е във всяка хапка
Грузинската кухня е колкото загадъчна, толкова и позната у нас. Няма човек, който да не се сети веднага за шашлик. Този народ обича и доста вино, разказват...
Планински гозби
Планински гозби
Зимата е тук и условията за разходки в планините рязко се развалят. Ако искате обаче да си осигурите вкусно и питателно меню за дългите преходи през...
Ирландски вкуснотии за студените дни
Ирландски вкуснотии за студените дни
Зимата уверено настъпи у нас. Студените дни обаче са подходящи за по-топли и приятни за стомаха гозби. Предлагаме ви да разнообразите менюто си с няколко...
Кухнята на Корея пленява с екзотични вълшебства
Кухнята на Корея пленява с екзотични вълшебства
В Корея се хапват предимно люти или добре подправени храни. Интересен факт е, че страната е най-големият консуматор на чесън в света. Местните обичат много...
Рибата е променила историята на хората
Рибата е променила историята на хората
Рибните деликатеси, които днес се смятат за основа на здравословното хранене, са били част от менюто ни векове и хилядолетия наред. Според историците, на...
Крем брюле – изкушение на над 300 години
Крем брюле – изкушение на над 300 години
Крем брюле или Crème Brûlée е един от най-известните класически френски десерт, превърнал се в класика и в
Топлият вкус на студената Финландия
Топлият вкус на студената Финландия
Финдалнската кухня е невероятна смесица от шведската и руската. Народът на тази страна основно яде риба. Не пропускат обаче и специалитети с телешко, овнешко...
Виетнамската кухня е смесица от тайландаски, китайски и индийски рецепти
Виетнамската кухня е смесица от тайландаски, китайски и индийски рецепти
Виетнамската кухня е невероятна смес между китайската кухня, тайландската и индийската кухня, в която се усеща и финото влияние на френските колонизатори....
Камбоджа е родината на екзотиката
Камбоджа е родината на екзотиката
Камбоджа, държавата, в която фенове и звезди на Сървайвър се опитват да оцелеят през новия сезон на риалити предаването, може да ви плени с ястията си. Или...
Богати рецепти с южноамериканска страст
Богати рецепти с южноамериканска страст
Предлагаме ви едно меню, лишено от излишни волности, но пък затова изключително вкусно. Потопете се в магията на Аржентина. Опитайте от специалитетите,...
На кулинарен круиз по Волга
На кулинарен круиз по Волга
Юл, Идел, Атал, Рав или просто Волга, се смята за най-дългата река в Европа. Извира близо до Москва и се влива в Каспийско море като минава покрай границата...
Щатските ястия са смес от национални кухни
Щатските ястия са смес от национални кухни
Американската е най-младата в света и е съставена най-вече от националните кухни на различни нации, които съставляват страната. Вече има обаче някои ястия,...
Французите хапват парфе от 200 години
Французите хапват парфе от 200 години
Парфе е френски термин, използван за десерти с мека кремообразна текстура. В буквален превод значи &bdquo
В Корея хапват ориз и пикантни мръвки
В Корея хапват ориз и пикантни мръвки
И в Южна, и в Северна Корея се хапват предимно люти или добре подправени храни. Интересен факт е, че разделената на 2 страна е най-големият консуматор на...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.