Кулинарно пътешествие

Лакомник
»
Новини
»
Кулинарно пътешествие
Бразилската кухня събира вкусотии от Европа, Африка и Южна Америка
Бразилската кухня събира вкусотии от Европа, Африка и Южна Америка
Бразилската кухня макар да има много прилики с тази на съседите си в Южна Америка, все пак е различна. Храните на Бразилия обхващат уникална смес от култури...
Празниците са време за сладки приказки
Празниците са време за сладки приказки
Дългите празници са идеален повод да се видим с роднини и приятели, за които не намираме време през годината. Но какво да сложите към кафето, когато...
Шницелът – ябълката на раздора между австрийци и германци
Шницелът – ябълката на раздора между австрийци и германци
Шницелът е едно от легендарните ястия в европейската кулинария, зад което има няколко века история, куп митове и дори съвремен
Шотландия е страна на вкусове
Шотландия е страна на вкусове
Чудните шотландски земи крият много тайни. Гордият народ на тази страна пази хилядолетна история, но и невероятни рецепти за вкусни специалитети. Опитайте...
Мистиката на Грузия е във всяка хапка
Мистиката на Грузия е във всяка хапка
Грузинската кухня е колкото загадъчна, толкова и позната у нас. Няма човек, който да не се сети веднага за шашлик. Този народ обича и доста вино, разказват...
Планински гозби
Планински гозби
Зимата е тук и условията за разходки в планините рязко се развалят. Ако искате обаче да си осигурите вкусно и питателно меню за дългите преходи през...
Ирландски вкуснотии за студените дни
Ирландски вкуснотии за студените дни
Зимата уверено настъпи у нас. Студените дни обаче са подходящи за по-топли и приятни за стомаха гозби. Предлагаме ви да разнообразите менюто си с няколко...
Кухнята на Корея пленява с екзотични вълшебства
Кухнята на Корея пленява с екзотични вълшебства
В Корея се хапват предимно люти или добре подправени храни. Интересен факт е, че страната е най-големият консуматор на чесън в света. Местните обичат много...
Рибата е променила историята на хората
Рибата е променила историята на хората
Рибните деликатеси, които днес се смятат за основа на здравословното хранене, са били част от менюто ни векове и хилядолетия наред. Според историците, на...
Крем брюле – изкушение на над 300 години
Крем брюле – изкушение на над 300 години
Крем брюле или Crème Brûlée е един от най-известните класически френски десерт, превърнал се в класика и в
Топлият вкус на студената Финландия
Топлият вкус на студената Финландия
Финдалнската кухня е невероятна смесица от шведската и руската. Народът на тази страна основно яде риба. Не пропускат обаче и специалитети с телешко, овнешко...
Виетнамската кухня е смесица от тайландаски, китайски и индийски рецепти
Виетнамската кухня е смесица от тайландаски, китайски и индийски рецепти
Виетнамската кухня е невероятна смес между китайската кухня, тайландската и индийската кухня, в която се усеща и финото влияние на френските колонизатори....
Камбоджа е родината на екзотиката
Камбоджа е родината на екзотиката
Камбоджа, държавата, в която фенове и звезди на Сървайвър се опитват да оцелеят през новия сезон на риалити предаването, може да ви плени с ястията си. Или...
Богати рецепти с южноамериканска страст
Богати рецепти с южноамериканска страст
Предлагаме ви едно меню, лишено от излишни волности, но пък затова изключително вкусно. Потопете се в магията на Аржентина. Опитайте от специалитетите,...
На кулинарен круиз по Волга
На кулинарен круиз по Волга
Юл, Идел, Атал, Рав или просто Волга, се смята за най-дългата река в Европа. Извира близо до Москва и се влива в Каспийско море като минава покрай границата...
Щатските ястия са смес от национални кухни
Щатските ястия са смес от национални кухни
Американската е най-младата в света и е съставена най-вече от националните кухни на различни нации, които съставляват страната. Вече има обаче някои ястия,...
Французите хапват парфе от 200 години
Французите хапват парфе от 200 години
Парфе е френски термин, използван за десерти с мека кремообразна текстура. В буквален превод значи &bdquo
В Корея хапват ориз и пикантни мръвки
В Корея хапват ориз и пикантни мръвки
И в Южна, и в Северна Корея се хапват предимно люти или добре подправени храни. Интересен факт е, че разделената на 2 страна е най-големият консуматор на...
Вълшебни специалитети от Тунис
Вълшебни специалитети от Тунис
Тунис е едно от малкото вълшебни места на света. В това число влизат разбира се и ястията на тази страна. Още на вратата на местните ресторанти ви посрещат с...
На вкусно пътешествие в Швейцария
На вкусно пътешествие в Швейцария
Докато тече аферата с банковите тайни на стотици българи, ние ви предлагаме да се докоснете до едни от най-вкусните загадки на Европа – специалитетите...
Как се празнува Великден по света
Как се празнува Великден по света
Боядисаните в червено яйца са традиционният символ на Великден. Всяка страна обаче си има своите ритуали в отбелязването на християнския празник.
Хапваме козунак едва от век
Хапваме козунак едва от век
Козунаците, които днес се замесват във всяка българска къща, са част от трапезата ни едва от век. За съжаление, традицията навлиза късно у нас и то като...
Най-вкусните козунаци на Европа и Русия
Най-вкусните козунаци на Европа и Русия
Каквито и нещастия да се случват в живота ни, винаги идват и дните на светли празници. За този Великден можете да разнообразите традиционния козунак като...
Бразилски манджи като за световно
Бразилски манджи като за световно
Освен с красивата природа и ненадминатите спортисти, Бразилия може да се похвали с уникална кухня. Ястията са евтини и просто, но невероятно вкусни. Повечето...
В Египет се хапва ориз и месо
В Египет се хапва ориз и месо
Египетската кухня е една от най-особените в света. Често не се харесва на чужденците. В нея най-често присъства ориза, месото и зеленчуците. Основната...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.