Кулинарни приказки от Цюрих

Кулинарни приказки от Цюрих Лакомник

Най-вкусните рецепти от сърцето на Европа

Кулинарни приказки от Цюрих
Автор:Лакомник

Една от най-красивите и същевременно богати държави в Европа, е сгушена в китните планини. Гледките ще ви накарат да ахнете. А кухнята ще ви подмами да се върнете. Специалитетите са лесни, а някои дори и доста евтини. Но вкусът е неповторим.

 

Пиле

Необходими продукти:

1 пиле

40 г сланина

600 г картофи

40 г масло

2 филии бял хляб

сол

Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на тънки филийки. След това ги подреждаме на дъното на тавичка. Пилето се почиства и се нарязва на порции. За да ви е по-удобно, можете да използвате направо филе. Подрежда се върху сланината. Картофите се обелват и нарязват на едро. Слагат се около пилето. Отгоре слагаме малко масло и слагаме да се пече на слаба фурна. Малко преди края надробяваме хляба в тавата и оставяме да се пече до готовност.

 

Пудинг

Необходими продукти:

150 г ементал

150 мл прясно мляко

3 яйца

30 г брашно

3 с. л масло

Начин на приготвяне: Запържваме две супени лъжици масло и брашно. Разреждаме сместа с прясното мляко и оставяме да се вари за кратко. Разделяме жълтъците от белтъците. Към изстиналата вече смес добавяме жълтъците. Поръсете с малко черен пипер и сол. Също така и две трети от сиренето. Разбърква се добре. Разбиваме белтъците на сняг. Добавяме и тях. След това прехвърляме цялата смес в намазнена тавичка. Печем на слаба фурна. Няколко минути преди пудингът да стане готов, отгоре се настъргва останалото сирене и се оставя да се стопи.

 

Палачинки

Необходими продукти: 

1 кг картофи

1 глава лук

олио

1 с. л. краве масло

черен пипер

сол

Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно. Запържваме го в сгорещено олио. Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Пърженият лук се добавя при тях. Разбъркваме много добре. Избираме дълбок и широк тиган, намазан с масло. Вътре прехвърляме сместа и натискаме много силно, за да стане като палачинка. Пържим я от едната страна, след това прехвърляме в чиния и намазваме тигана отново с масло. Връщаме палачинката, за да се изпържи и от другата страна. По желание, при картофите можете да сложите много и различни продукти.

 

Супа от сирене

Необходими продукти:

1 глава лук

200 мл бяло вино

200 г хляб

30 г масло

150 г сирене

1 л. бульон

100 мл заквасена сметана

черен пипер

индийско орехче

сол

Начин на приготвяне: Обелваме и нарязваме лука на ситно. Задушаваме го в маслото. След това в тигана добавяме бульона. Хлябът се накъсва на малки парчета и се добавя в сместа. Оставяме да почине за около час. След това настъргваме сиренето отгоре. Готовата, напълно изстинала смес се пасира. Слагаме сместа да заври на слаб огън. Добавяме сметаната и поръсваме с подправките. Оставяме отново да кипне.

 

 

Яйца 

Необходими продукти:

100 г хляб

250 г масло

3 яйца 

150 г кашкавал

сол

черен пипер

Начин на приготвяне: Взимаме йенска тава и на дъното й нареждаме хляба. Отгоре настъргваме кашкавала. Чукваме яйцата, така че да покрият цялото дъно на тавата. Разтопяваме маслото и заливаме с него. Посоляваме, добавяме и останалите подправки. Слагаме да се пече на умерена фурна, докато яйцата станат готови.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.