Крем с яйца и кисело мляко

Крем с яйца и кисело мляко Лакомник

Бърза и икономична идея за празничен десерт

Крем с яйца и кисело мляко
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 кофички цедено кисело мляко

4 яйца

200 г пудра захар

3 ванилии

30 г краве масло

 

Начин на приготвянe

Отделят се белтъци от жълтъци. Жълтъците се разбиват на крем, заедно със 100 г пудра захар и 30 г масло. Отделно се налива вода в голяма метална касерола. Слага се на котлона. В нея се потапя купата със жълтъчения крем. Бърка се непрекъснато до сгъстяване, след което се оттегля. Цеденото кисело мляко се разбива със 100 г пудра захар. Смесват се двата крема до получаване на еднородна кремообразна смес, която се разпределя в десертни купички. Оставят се в хладилника да се охладят. При поднасяне се декорират по желание.

 

 

 

Още по темата
Още по темата
Крем шоколад
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват леко със захарта, брашното, настъргания шоколад, ванилията и млякото. Вари се на умерен огън и сместа се разбива...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц