Кокосово реване

Кокосово реване Лакомник

Уникално вкусен и сочен сладкиш

Кокосово реване
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г краве масло 

300 г захар

150 г кокосови стърготини

150 г брашно

4 яйца

1 ч. л. бакпулвер

2 портокала

за сиропа:

200 г захар

1 лимон

Начин на приготвянe

Маслото (трябва да е със стайна температура) се разбива със захарта до побеляване. Добавят се жълтъците и отново се разбива. Отделно белтъците се разбиват на сняг. Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера. Сухите съставки и белтъците се прибавят на няколко пъти към маслената смес, като се бърка внимателно. Добавя се и настърганата портокалова кора и отново се разбърква внимателно. Тестото се прехвърля във форма за печене застлана с пергаментова хартия. Пече се 40–50 минути в предварително загрята на 180С фурна. Готовото реване се оставя да се охлади. Захарта, лимоновият сок и 300 мл вода се смесват и се вари на бавен огън. Докато е още топъл, се излива върху блата.

 

Още по темата
Още по темата
Турско реване
Първо разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, прясното мляко и продължаваме да бъркаме. След това брашното със содата, ситно смлените орехи и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц