Козунак без яйца

Козунак без яйца Лакомник
Козунак без яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно

1 ч.ч. (200 г) захар

150 г масло или мас

30 г мая за хляб

1 и 1/2 ч.ч. (300 мл) прясно мляко

кората от 1 лимон

1 яйце за намазване

Начин на приготвянe

Маята се разтваря с 1 с.л. (10 г) захар, 1 с.л. (10 мл) прясно мляко и малко брашно. Слага се на топло на шупне. Захарта се разтваря в млякото. С останалите продукти, (като лимоновата кора е настъргана) и готовата мая се замесва тесто, което се слага на топло да втаса. След това тестото се разделя на 2 части, а всяка част - на 3 парчета. Парчетата тесто се раздърпват на ленти и се изплитат на плетеници. Слагат се в намаслени тавички и се оставят на топло да втасат. След като тестото се надигне, се намазва с разбитото яйце и се поръсва с кристална захар. Пече се в предварително затоплена силна фурна.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц