Кейти Холмс е майсторка на тарталетите

Кейти Холмс е майсторка на тарталетите Лакомник

Актрисата ги прави и за предястие, и за десерт

Кейти Холмс е майсторка на тарталетите
Автор:Лакомник

Сладката актриса и бивша съпруга на Том Круз няма слава на добра кулинарка, но може да научи и най-умелите сладкари да приготвят уникално вкусни тарталети. Причината е, че докато била бременна с дъщеричката си Сури, Кейти се вманиачила по въпросните лакомства. Холмс до такава степен била луда по тях, че дори се научила да ги готви. Запознати твърдят, че в самото начало на нейната бременност Том трябвало постоянно снабдява любимата си с въпросните сладкиши.

След известно време Холмс решила сама да си ги прави, за да може да слага пълнеж по нейно желание. Снабдила се с най-различни формички и експериментирала на воля. Дори и след раждането Кейти продължава да е луда по тарталетите и това е нейната запазена марка, когато кани гости или иска да зарадва дъщеричката си Сури. Предлагаме ви две от нейните рецепти, които е издала специално за американското списание „Венити феър”.

 

Тесто за тарталети

 

Продукти

150 г брашно

1/2 чаена лъжица сол

100 г масло

1 жълтък

5-6 супени лъжици ледено студена вода

Приготвяне

В купа се слагат брашното, солта и маслото. Стриват се с пръстите на трохи. Добавя се жълтъка и водата (на части). С миксер се смесват първо на ниска, с после на висока степен около минута. Чевръсто се оформя топка, която се сплесква и завива в свежо фолио. Прибира се в хладилника за 30 минути.

На части се изважда тестото от хладилника и се разточва върху набрашнен плот. изрязват се кръгове с диаметър малко по-голям от този на тарталетените форми. Формичките се намазват с мазнина/спрей и във всяка се поставя тестено кръгче, като се притиска към дъното и стените и излишното тесто се отстранява. Надупчват се с вилица и се прибират за 30 минути в хладилника.

Изваждат се и във всяка формичка се поставя парче хартия за печене. Отгоре се изсипват бобени зърна, сушен грах или макарони. Печем 15 минути в предварително загрята фурна на 190 С, след което отстраняваме бобените зърна и хартията и връщаме за още 5 минути.

 

Зеленчуков пълнеж с розмарин

 

Продукти за пълнежа

1/2 патладжан

4 малки домата

1 голяма червена чушка

3 малки тиквички

5 стръка пресен лук

3 скилидки чесън

3 супени лъжици зехтин

1/2 супена лъжица сух розмарин

сол на вкус

24 топчета бейби моцарела

настърган пармезан

Приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват. Нарязват се на кубчета, или ивици. Поставят се в подходяща тава, заливат се със зехтина, подправят се със солта и сушения розмарин. Разбъркват се добре и се пекат около час на 200С, предварително загрята фурна.

Зеленчуците се оставят да се охладят за кратко. Тарталетените основи се пълнят с печените зеленчуци, в центъра се поставят три топчета бейби моцарела и отгоре се поръсва с настъргания пармезан. Връщат се за 10 минути във фурната, за да се разтопи моцарелата и да се запече леко пармезана. Сервират се топли, декорирани с пресен розмарин.

 

Шоколадов пълнеж с ванилия

 

Продукти за пълнежа

250 г орехови ядки

125 г захар

200 мл мед или захарен сироп

3 яйца

50 г омекнало масло

1 ч.л. ванилова захар

За глазурата:

200 г натурален шоколад

100 мл вода

50 г масло

Приготвяне

Разбиват се с миксер маслото и захарта. Добавят се меда, ваниловата захар и яйцата едно по едно, а след тях и орехите. Разбърква се добре и се слага във формичките с тестото. Връщат се във фурната. Тарталетките се изваждат от формичките, докато са още топли. Заливат се с глазура от разтопения на водна баня шоколад и маслото. Сервират се топли.

Напиши коментар »
(5)
Sinds ik een hond heb,kom ik veel meer buiten,ook s&me712;#org8ns vroeg en dan zie ik dat elk jaargetij zijn eigen charme heeft,ik heb daarom niet echt een voorkeur.
AKAIK yovu'e got the answer in one!
Just the type of inhgsit we need to fire up the debate. http://iljwwaal.com [url=http://oxwmejg.com]oxwmejg[/url] [link=http://mkgtbsizgm.com]mkgtbsizgm[/link]
I told my grndomather how you helped. She said, "bake them a cake!"
It's spooky how clever some ppl are. Thknas! http://smfsax.com [url=http://snbolqgh.com]snbolqgh[/url] [link=http://rkqrkgcx.com]rkqrkgcx[/link]
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.