Кейк с шафран и стафиди

Кейк с шафран и стафиди Лакомник

Насладете се на този деликатен десерт заедно с чаша чай

Кейк с шафран и стафиди
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 мл прясно мляко

650 г брашно

мая

1 к.л. шафран

1 с.л. масло

5 с.л. пудра захар

200 г стафиди

щипка сол

 

Начин на приготвянe

Разтворете маята в 150 мл леко загрято прясно мляко и оставете на топло за няколко минути докато втаса. Накиснете шафрана в 4 с.л. вряща водаВ отделен съд смесете остатъка от млякото, отцедения шафран, солта, захарта, разтопеното масло и стафидите. При непрекъснато бъркане добавете и втасалата мая. Постепенно добавете брашното и месете до получаването на меко, гладко тесто. Прехвърлете готовото тесто във форма за кейкове, която предварително сте намазали с масло и брашно. Оставете го на топло да втаса за около 60 минути. Сложете кейка да се пече в загрята до 180 градуса фурна за около 5-6 минути. Покрийте с фолио, намалете до 150 градуса и печете още 25 минути. Извадете още топлия кейк от формата и оставете да се охлади върху решетка.

Още по темата
Още по темата
Кекс с конфитюр
Предварително загряваме фурната на 180С. Продуктите се прибавят последователно във дълбок съд и се разбиват с миксер. След като вече сме разбили добре продуктите...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц