Кейк с шафран и стафиди

Насладете се на този деликатен десерт заедно с чаша чай


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Разтворете маята в 150 мл леко загрято прясно мляко и оставете на топло за няколко минути докато втаса. Накиснете шафрана в 4 с.л. вряща вода. В отделен съд смесете остатъка от млякото, отцедения шафран, солта, захарта, разтопеното масло и стафидите. При непрекъснато бъркане добавете и втасалата мая. Постепенно добавете брашното и месете до получаването на меко, гладко тесто. Прехвърлете готовото тесто във форма за кейкове, която предварително сте намазали с масло и брашно. Оставете го на топло да втаса за около 60 минути. Сложете кейка да се пече в загрята до 180 градуса фурна за около 5-6 минути. Покрийте с фолио, намалете до 150 градуса и печете още 25 минути. Извадете още топлия кейк от формата и оставете да се охлади върху решетка.
Още по темата

Предварително загряваме фурната на 180С. Продуктите се прибавят последователно във дълбок съд и се разбиват с миксер. След като вече сме разбили добре продуктите...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп

Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.