Кедровите ядки удължават живота

Кедровите ядки удължават живота Лакомник
Кедровите ядки удължават живота
Автор:Лакомник

Кедровите ядки, въпреки своето име, са семена. Те са хранителни и могат да съживят и подмладят организма, твърдят учени. Ако се наслаждаваме на една шепа хрупкави кедрови ядки на ден, можем да увеличим продължителността си на живот и да получим различни ползи за здравето.

Кедрови ядки са подходящи за хората, които се стремят да ограничат храненето, тъй като те потискат апетита. Само 30 г могат да помогнат в управление на здравословно тегло. Съставка в ядките стимулира интензивното отделяне на хормони, познати като CCK, които предават на мозъка сигнал за чувство за ситост. 

В борбата срещу умората и отпадналостта също можем да си помогнем с шепа кедрови ядки, тъй като те носят прилив на енергия. По този начин се спомага възстановяването и изграждането на нови тъкани в тялото. Протеинът в ядките помага за бавно изгаряне на „горивото“, което ни осигурява дълготрайно освобождаване на енергия. 

Желязото, което се съдържа в кедровите ядки, спомага за транспортирането и съхраняването на енергия, докато помага клетките да произвеждат такава за ежедневните ни нужди. Ядките са известни и със своя протективен ефект срещу сърдечносъдови заболявания. Проучвания установяват, че консумацията на шепа ядки, включително и кедрови, може да намали риска от сърдечно заболяване.  

Те съдържат полезни мазнини, фибри, растителни стероли, аргинин и антиоксидантни витамини и минерали, полезни за сърцето, съобщава информационна агенция "Pik.bg".

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц