Картофена фритата

Картофена фритата Лакомник

Експресна и апетитна делнична вечеря

Картофена фритата
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г пресни картофи

200 г бекон

200 г сирене

50 г краве масло

8 яйца

2 връзки пресен лук

сол и черен пипер на вкус

чубрица

Начин на приготвянe

Картофите се измиват добре и се сваряват. Охлаждат се и се нарязват на парчета. Пресният лук се наситнява. Яйцата се разбиват добре и се овкусяват със сол и черен пипер. Беконът се реже на кубчета и се запържва в сух тиган до златисто. Прибавят се лукът, картофите и маслото. Наливат се и яйцата. Поръсва се с натрошеното сирене и се оставя на огъня за 1–2 минути. След това се пече около 15 минути в загрята на 180С фурна с вентилатор. Охлажда се леко, нарязва се и се поднася със свежа салата по избор.

Още по темата
Още по темата
Фритата с коприва, картофи и кашкавал
Картофите се обелват измиват и настъргват на едро. Зеленият лук се почиства от перата, измива и нарязва на колелца. Копривата се измива много добре на течаща вода и се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц