Канелони със сос Бешамел

Канелони със сос Бешамел Лакомник

Бърз и апетитен обяд само са 45 минути

Канелони със сос Бешамел
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет канелони

2 бр яйца

400 гр сирене

200 гр кашкавал

сол

черен пипер

За соса:

50 гр масло

2-3 с. л. брашно

500 мл прясно мляко

Начин на приготвянe

Разбиват се яйцата и натрошеното сирене. Подправя се сместа и се пълнят канелоните. Подреждат се на един ред в тавичка.

За соса се разтапя се маслото в което се запържва брашното и се налива топлото мляко. Бърка се непрекъсната до лекото му сгъстяване. Овкусява се със сол и черен пипер. Излива се върху канелоните. Похлупва се с капак или фолио и се пече на 200 С около 30 или до готовност. Когато е готово се поръсва с кашкавала и се оставя за още малко във фурната да се запече.

Още по темата
Още по темата
Канелони с извара и млечен сос
Смесете изварата със захарта, добавете стафидите, яйцето и разбъркайте добре. Напълнете канелоните с получената смес и ги наредете в намаслена тава. Пригответе соса...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц