Искаш да си здрав? Не яж хляб с картофи!

Искаш да си здрав? Не яж хляб с картофи! Лакомник

Не яжте зърнени храни със захар

Искаш да си здрав? Не яж хляб с картофи!
Автор:Лакомник

Разделното хранене е начин да си набавим необходимите витамини и минерали. Да ядем каквото искаме, но в крайна сметка да не трупаме излишни килограми!

В основата на това учение е принципът, че са важни комбинациите от продукти.

Идеята е на руския учен И. П. Павлов. Години по-късно Хърбърт Шелтън използва неговите трудове и създава основни правила за това как да следваме законите на чудотворния режим.

  • Никога не бива да ядем въглехидратите с нещо кисело, т.е. не трябва да комбиниране хляб и лимон.
  • По принцип не е добре да ядем заедно плодове и каквато и да е друга храна. Най-много си вредим, когато слагаме добавки към диня и пъпеш.
  • Поредното правило е за мазнините и белтъчините – те никога не бива да се срещат в чинията ни. Т.е. не е хубаво да приемаме заедно месо и сметана например. Доказано е, че мазнините забавят действието на стомашните жлези. Тази група храни не трябва да присъства в едно ястие с въглехидрати – хляб, картофи, сладкиши.
  • Поредната опасност, която ни дебне, е комбинацията на захар със зърнени храни. Според лекарите двата продукта заедно ферментират и тровят организма.
  • Друга трудност за стомаха идва, когато приемаме едновременно картофи и хляб. Със сигурност една от двете храни ще остане непокътната дълго време. Млякото пък има вещества, които карат дванадесетопръстника да реагира и да го усвои. Затова известно време, след като сте го изпили, стомахът няма да произвежда сокове. Така, ако има друга храна, тя няма да се разгражда, а ще тежи и ще създава чувство за дискомфорт.    

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.