Изварата – извор на здраве от древността

Изварата – извор на здраве от древността Лакомник

Пълна е с аминокиселини и белтъчини

Изварата – извор на здраве от древността
Автор:Лакомник

Един от най-евтините и достъпни млечни продукти – изварата, в действителност е и един от най-ценните за тялото ни. В нея се съдържат огромно количество белтъчини, които са и в най-лесно разградимата си форма. Причината е, че протеините в нея са свързани с фосфора и калция. А това облекчава храносмилането ни. 

Изварата може да ни предпази дори и от атеросклероза, защото съдържа холин и метионин. И списъкът с полезни качества не спира дотук. Млечното съвършенство внася в тялото минералите, които изграждат костите ни и по този начин ги прави по-силни. От яденето на дори малко количество извара се поддържа добро ниво на хемоглобина, а нервната система се възстановява по-бързо от стреса.

Важно е и бебетата често да хапват извара. Когато се комбинират с кайсии или праскови, помагат за дейността на червата, а костите на малчуганите стават много по-здрави.

Историята разказва, че изварата е открита преди много векове, когато овчари решили да запазят млякото си в стомаха на умряло преживно животно. Вместо това, от ензимите в него, млякото бързо станало на извара. Изследвания години по-късно установили, че се образуват и безценни аминокиселини. Освен това съдържа много малко количество мазнини, така че спокойно можете да започнете диета с нея. Анестезиолозите пък са категорични, че тя  е безценна при изчистването на тялото от упойки.

Напиши коментар »
(1)
Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0": captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex, and more than 8400 another subtypes of captchas, with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second). You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms. Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube. See you later! XRumer201707
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц