Запечени картофи с гъби

Запечени картофи с гъби Лакомник
Запечени картофи с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг картофи

1 кг пресни гъби

200 г мляко

100 г масло

3 глави лук

1 яйце

150 мл мляко

200 г твърд кашкавал

копър

магданоз

брашно

сол на вкус

сметана (за украса)

1 перо зелен лук (за украса)

олио за намазване

Начин на приготвянe

Почистете лука и го нарежете на дребно, след което го запържете в предварително загрята мазнина до златисто. Измийте и нарежете гъбите на ситно и ги запържете ги при лука, като подправите със сол.

Почистете, измийте и сварете картофите в подсолена вода. След това ги намачкайте на пюре, прибавете масло, мляко и 1 яйце, разбъркайте добре докато се получи еднородна смес.

Намазнете форма за печене и я поръсете с брашно. Сложете половината от картофеното пюре и го заравнете. Отгоре сложете равен слой гъби и лук, след това оставащата част от пюрето, прибавете зелените подправки нарязани на дребно. След това отново слой гъби, заравнете и поставете в предварително загрята фурна до 180 градуса.

Печете ястието за 25 минути. Няколко минути преди да е готово го извадете от фурната и го поръсете с настъргания кашкавал и оставете още 10 минути. Когато кашкавала се разтопи и придобие златиста коричка означава, че ястието е готово. Сервирайте докато е още горещо със сметана, а отгоре може да поръсите със ситно нарязания зелен лук.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц