Задушени миди

Задушени миди Лакомник

Класическа рецепта за пикантни миди

Задушени миди
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг миди

1-2 люти чушки

4-5 скилидки чесън

черен пипер

щипка сол

зехтин

лимон

магданоз

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина в дълбок тиган или тенджера. Запържете чесъна в мазнината. Нарежете лютата чушка и я добавете в тигана. Разбъркайте, докато зеленчуците омекнат. Измийте и отцедете мидите. След това ги сложете в тигана и похлупете с капак. Оставете ги да се готвят известно време, докато поомекнат. Когато са почти готови мидите ще се отворят. Овкусете с черния пипер и солта и разбъркайте добре. Сервирайте мидите с пресен сок от лимон и магданоз.

Още по темата
Още по темата
Предястие с миди и бекон
Размразете ядките. Разтопете маслото и в него задушете ситно нарязания бекон за около 5 минути. Добавете мидите, счукания чесън и копъра. Задушете за още 5 минути....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц