Дроб чорба

Дроб чорба Лакомник
Дроб чорба
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250-300 г бял телешки или агнешки дроб

1/2 пакетче краве масло или 2-3 супени лъжици олио

1 едра глава кромид лук

2 средни моркова

2 супени лъжици ориз

3 домата

1 яйце

1 супена лъжица брашно

3/4 чаена чаша кисело мляко

джоджен, магданоз, черен пипер, оцет и сол на вкус

Начин на приготвянe

Най-напред дробът се полусварява, като се отстранява пяната. Изважда се и нарязва на дребни парченца. В друг съд нарязаният на дребно лук, настърганите моркови и част от дребно нарязаните домати се задушават в мазнината до полуомекване с малко сол. Залива се с прецедения бульон, в който се е варил дробът. След като кипне, се прибавят нарязаните парченца дроб, оризът, останалите дребно нарязани домати и ситно нарязаният джоджен. Пробва се на сол и ако е необходимо, допълнително се посолява. Готовата дроб чорба се застройва с варена застройка от киселото мляко, яйцата и брашното. Сваля се от огъня и се наръсва ситно нарязаният магданоз. Поднася се с оцет и млян черен пипер на вкус.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц