Десерти

Лакомник
»
Рецепти
»
Десерти
Шоколадово сърце
Шоколадово сърце
Накиснете стафидите в рома за 30 минути. В тенджера на слаб огън разтопете шоколада, прибавете маслото, сметаната и бъркайте докато се образува еднородна...
Сиропирани какаово-кокосови кифлички
Сиропирани какаово-кокосови кифлички
В чаша от 500 мл. поставяме млякото, маята и захарта. Разбъркваме и оставяме да удвои обема си. За тестото в купа разбиваме с миксер яйцата. Добавяме олиото...
Обърнат сладкиш с ананас
Обърнат сладкиш с ананас
В купа пресейте брашното, бакпулвера и солта и ги заделете. С помощта на миксер разбийте 200 г масло (омекнало) със захарта, оцета и 2 ванилии. Бъркайте до...
Ванилов кекс с яйчен крем
Ванилов кекс с яйчен крем
Разбийте яйцата със захарта и олиото на пухкав крем. Добавете ванилията, пресятото брашно, содата, лимоновия сок и кора най-накрая. Прехвърлете...
Овесени бисквити с боровинки
Овесени бисквити с боровинки
Маслото се разбива със захарта и ванилията до получаването на хомогенна смес. В друга купа се смесват брашното, бакпулвера, канелата и солта. След...
Холандски карамелени бисквити
Холандски карамелени бисквити
В голяма купа смесете брашното, разтопеното 250 г масло, сухата мая, захарта, млякото и яйцето. Когато тестото стане гъсто за бъркане, прехвърлете го върху...
Шоколадов пудинг с грис
Шоколадов пудинг с грис
Шоколадът се натрошава. Млякото се кипва. Добавя се захарта, маслото и натрошения шоколад. Сместа се загрява на бавен огън и се разбърква през...
Испански крем Каталана
Испански крем Каталана
Сварете млякото с настъргната лимонова кора и канелата. Прецедете свареното мляко. В отделна купа разбйите жълтъците, захарта и царевичното нишесте до бяло и...
Лесен ванилов крем
Лесен ванилов крем
Смесват се жълтъците, захарта и брашното с малко студено мляко или вода до получаването на гъста гладка кашица. Тази микстура се добавя към топлото мляко на...
Шоколадов сладкиш с извара
Шоколадов сладкиш с извара
Натрошете или смелете бисквитите и ги изсипете в дълбока купа. Добавете разтопеното масло, захарта и канелата и разбъркайте до получаването на еднородна...
Оризов пудинг
Оризов пудинг
Оризът се сварява в 2 ч. ч. вода без да го разваряваме. В горещо прясно мляко се разтопява захарта, слага се ванилията. Разбиват се яйцата и се...
Карамелена торта
Карамелена торта
Най-напред разрязваме блата на две еднакви половини. В тавичка с размера на блата слагаме захар, така че да се покрие дъното й и я карамелизираме. Върху...
Крем Мока с боровинки и маслени бисквити
Крем Мока с боровинки и маслени бисквити
Нишестето се разтваря в топла вода. Млякото и сметаната се смесват в касерола. Добавят се четири супени лъжици захар. Съдът се поставя на включен котлон....
Лимонов сладкиш с извара
Лимонов сладкиш с извара
От сухите продукти се омесва тесто, покрива се найлон и се слага в хладилника за 30 минути. През това време изварата се претрива през сито, прибавят се...
Торта с банан и шоколад
Торта с банан и шоколад
Слагаме тестото в тефлонова тава и изрязваме отстрани тестото с нож, така че да се получи преграда. С вилица надупчваме тестото, за да не се надигне....
Шоколадово парфе „10 минути”
Шоколадово парфе „10 минути”
Натрошете бисквитите и ги смесете с маслото, за да получите нещо като ронливо тесто. Поставете го равноме
Лимонов кекс с бадеми
Лимонов кекс с бадеми
Пасирайте бадемите на ситно. Измийте лимона, сложете го в гореща вода за 2-3 минути и настържете кората. От половината сок изцедете сока, прибавете към...
Ябълкова пита
Ябълкова пита
Разбиват се яйцата със захарта, след което се прибавя маслото и брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и...
Портокалова баница
Портокалова баница
Разбъркваме всички продукти, като от портокала използваме единствено кората, като я настържем при другите продукти. Всичко се избърква хубаво, след което...
Кекс торта
Кекс торта
Отделят се белтъците от жълтъците.Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Жълтъците се разбиват отделно и внимателно се прибавят към белтъците. Сместа се...
Крем пита
Крем пита
Брашното се размива със студеното мляко, жълтъците, захарта и ванилията и се вари, докато се сгъсти. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към...
Кексчета с шоколад
Кексчета с шоколад
Пресейте заедно брашното, ванилията и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте добре. В друга купа с вилица разбийте яйцата, добавете...
Плодов мус с рикота
Плодов мус с рикота
Рикотата, настърганата портокалова кора, ванилията и подсладителят се разбиват на крем с пасатор. Сместа се разпределя в десертни чаши, изстудява се за 1 час...
Чийзкейк с малини
Чийзкейк с малини
В средно голяма купа смесете смлените бисквити, 3 супени лъжици захар и разтопеното масло. Направете маслената смес, необходима за блат на чийзкейка....
Маслен сладкиш с орехи и шоколад
Маслен сладкиш с орехи и шоколад
Разбийте на пяна мекото масло, след което добавете жълтъците - един по един, захарта, половината от смлените орехи, какаото и шоколада, разтопен на водна...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.