Гриловани зеленчукови шишчета с винегрет

Гриловани зеленчукови шишчета с винегрет Лакомник
Гриловани зеленчукови шишчета с винегрет
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 средно големи червени картофа, нарязани на четвъртинки

6 с.л. грах

6 с.л. гъби

1 червена чушка, нарязани на ситно

1 глава червен лук, нарязана на ситно

1 малка жълта тиква, нарязана на 12 кръгчета

1 средно голяма тиквичка, нарязана на 12 кръгчета

За винегрета:

4 с.л. винен оцет

4 с.л. дижонска горчица

1 глава лук, наситнена

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. настъргана лимонова кора

 2/3 ч.ч. зехтин

2 с.л. розмарин

олио за поръсване

Начин на приготвянe

Смесете оцета, горчицата, лука, лимоновия сок и лимоновата кора. Бавно сипете зехтина и бъркайте така че сместа да стане еднородна. Добавете розмарина, солта и пипера.

Гответе картофите във вряща подсолена вода. Добавете граха и дръжте още две минути на котлона докато омекне граха. Отцедете в гевгир.

Смесете с гъбите, чушката, червения лук, жълтата тиква и тиквичката и ½ ч.ч. винегрет. Оставете в хладилник за 1 час.

Загрейте грил на средно силен огън. Наредете зеленчуците на дървени шишчета като ги редувате. Не редете твърде гъсто, за да могат да се сготвят зеленчуците.

Намазнете грила като поръсите олио и печете всяка шишче от всички страни около 3-4 минути. След това добавете във всяка порция от винегрета.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц