Грилована риба с ананас

Грилована риба с ананас Лакомник

Изумително вкусно и леко пикантно предложение

Грилована риба с ананас
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета тилапия или друга риба по желание

1 лимон
1 с.л. мед
1 малка люта чушка
1 ананас
1 глава червен лук
няколко пресни листа от кориандър
1/2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сух кориандър
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. смлян черен пипер
зехтин

Начин на приготвянe

Загрейте скарата на средно висока температура. В купа смесете лимоновия сок, меда и ситно нарязаната люта чушка. Разбъркайте добре. Добавете нарязания на ситно лук, ананас и кориандър и разбъркайте. Оставете салцата настрана, за да се смесят вкусовете. През това време смесете сухия кориандър, червения пипер, сол и черен пипер. С тази смес овкусете рибата. Печете рибата на скара за около 10 минути от всяка страна. Сервирайте със салцата от ананас.

 

 

Още по темата
Още по темата
Гювеч с риба
Рибата, след като се почисти и измие, се нарязва на порции, посолява се и се запържва леко в мазнината. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук, а след...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц