Вълчи тутманик

Вълчи тутманик Лакомник

Богата закуска за цялото семейство

Вълчи тутманик
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно
40 г мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
300 мл хладка вода
2-3 яйца
1 к.ч. олио
За плънката:
3 глави лук
3-4 с.л. олио
500 г кайма
1 ч.л. червен пипер
сол
чубрица
черен пипер
кимион

Начин на приготвянe

Натрошената мая се размесва с малко хладка вода, захарта, щипка сол, покрива се и се оставя на топло да шупне. Брашното се пресява и в него се слагат солта, разбитите яйца, маята и с хладката вода се замесва меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса да удвои обема си. Лукът се запържва в олиото, прибавя се каймата и се задушава. Преди да се свали от огъня, се слагат червеният пипер, черен пипер, сол, чубрица и кимионът. Втасалото тесто се разточва на кора и изстиналата плънка се изсипва върху кората. Навива се на руло, нарязва се на парчета с големина 4-5 см, подреждат се със среза нагоре в намаслена тава, намазва се с разбит жълтък и се пече 35-40 мин в умерена фурна.

Още по темата
Още по темата
Топли тутманици за закуска
Тутманикът е сред любимите български закуски наред с баницата. Тестеното изделие се хапва с апетит от малки и големи, а неповторимият му аромат на прясно изпечена...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Клафути с ябълки Клафути с ябълки
Разбиваме много добре яйцата със захарта и ванилията, прибавяме и пресятото с бакпулвера...
Анкета
стрелка
С каква мазнина готвите най-често?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
По отношение на нов човек не бъдете мнителни, от вашия съюз може да се роди прекрасна идея. С вродената си интелигентност в събота успявате да се справите с трудностите, които ви очакват. Ако бъдете по-инициативни и смели дори може да извлечете полза от ставащото. Не се страхувайте да експериментирате във вторник и сряда, рисковете дават резултати. Точно сега някои може да си купят жилище или друга собственост.
Реклама Контакти Екип