Вкусно лято през зимата? Защо не? В Австралия!

Вкусно лято през зимата? Защо не? В Австралия! Лакомник
Вкусно лято през зимата? Защо не? В Австралия!
Автор:Лакомник

Зимните празници са прекрасно нещо, но не и студът, който щипе бузите навън. Затова ви каним на една вкусна разходка в топлата част на планетата по това време на годината - Австралия. Опитайте ястията и ще се влюбите в страната.

 

Тиквена супа

Необходими продукти:

тиква

масло

бекон

1 глава лук

1/2 ч. ч. течна сметана

1 кубче бульон

Начин на приготвяне: Тиквата се изчиства и се нарязва на дребни кубчета. Оставяме я настрана. В дълбок тиган разтопяваме масло на умерен огън. В него запържваме лука, нарязан на ситно. Добавяме и бекона, също на дребно. Бъркаме от време на време. След няколко минути, добавяме подготвената тиква и разбъркания с 1 литър вода бульон. Когато заври, намаляваме огъня. Слагаме отгоре капак. Оставяме да къкри поне 30 минути. После се маха от огъня и се оставя да се охлади добре. Правим я на кремсупа и доливаме сметаната. Отново затопляме леко преди да сервираме. Отгоре направете фигури с течната сметана. Поръсете с магданоз.

 

Риба

Необходими продукти:

300 г риба

брашно

олио

За панировката: 

бира

брашно

вода

Начин на приготвяне: Първо започваме от панировката. Съставките са нея се смесват добре с вилица. Доливаме ледено студена вода и започваме да панираме. Първо овалваме рибата в брашно, после в панировката. Пържим  в силно загрята мазнина, до златисто. Оставяме да се отцедят върху кухненска хартия. Сервираме заедно с резенчета лимон.

 

Шоколадови хлебчета

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно

3 с.л. какао

30 г масло

прясно мляко

1 ч.л. суха мая

3 с.л. захар

1 яйце

шоколад

За украсата:

2 с.л. брашно

вода

За глазурата:

захар

вода

Начин на приготвяне: Оставяме маслото да се разтопи добре на стайна температура. Брашното се смесва с какаото. Добавя се и маслото. Разбъркваме добре, най-добре с ръце. Идва ред на маята. Разбъркваме добре. Когато тестото стане еднородно, правим в него кладенче и наливаме течните съставки - млякото и яйцето. Накрая слагаме и захарта. Разбъркваме добре, докато се получи по-твърдо тесто. Оставяме да втаса. Изваждаме и месим пет минути. Добавяме и натрошения шоколад. Омесва леко и започваме да делим на топчици. Леко ги натискаме отгоре. Подреждаме върху хартия за печене в дълбока тава. Оставете ги отново да втасат за кратко. Печем в предварително загрята фурна на около 170 градуса, за около 25 минути. През това време правим глазурата. Захарта трябва да заври във водата. Мажем всяко хлебче отгоре, още докато са топли.

 

 

Пюре с кашкавал

Необходими продукти:

2 ч.ч. зърна царевица

2 стръка праз

3 яйца

2 чушки

2 ч.л. червен пипер

60 г масло

150 г кашкавал

100 мл прясно мляко

царевично брашно

черен пипер

сол

Начин на приготвяне: Пасираме царевицата, заедно с почистените чушки. поръсваме със солта и червения пипер. Остаяме настрана и нарязваме праза. Смиламе и него, но отделно. Прехвърляме го в силно сгорещена мазнина. Когато започне да се запържва, добавяме и кашата от царевицата. Доливаме малко вода и оставяме да къкри. Към края на готвенето добавяме млякото и яйцата. Поръсваме с малко царевично нишесте. Отгоре настъргваме кашкавал.

 

Пай

Необходими продукти:

500 г телешка кайма

лук

100 мл. прясно мляко

риган

100 г. кашкавал

доматен сос

сол

30 г галета

черен пипер

За основата:

брашно

сол

100 г масло

1 белтък

Начин на приготвяне: Първо трябва да направите основата за пая. Тя се прави от тесто, замесено от брашното, солта, маслото и белтъка. Добавете малко вода и ппродължете да месите. Оставяме в хладилника за кратко. Разточваме, докато стане във формата на блат, но го издърпваме, за да покрие и стените. Слагаме в тава и печем за няколко минути. През това време правим и самия пай. Смесваме каймата, лука, доматения сос, галетата и млякото. Разбъркваме добре и поръсваме с подправките. Напълваме основата за пая със сместа. Печем за 45 минути при 200 градуса. Малко преди да стане готов обаче, се поръсва с настъргания кашкавал.  

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Пай с бекон Пай с бекон
В миксер смесете брашното, солта, маслото и бъркайте докато се смеси добре и се получат шупли....
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.