Виното ни пази от пневмония

Виното ни пази от пневмония Лакомник

Поумняваме с бира

Виното ни пази от пневмония
Автор:Лакомник

Учени доказаха, че през зимните месеци и при големите студове можем да се запазим здрави с помощта на... алкохол.  В разумни количества, виното ни пази от пневмония и други настинки, защото поддържа температурата ни с няколко градуса по-висока. По този начин тялото ни не изстива до степен да се разболее.

Полезните качества на питието обаче съвсем не се изчерпват с това. Много изследвания показват, че напитката на боговете е истинска панацея за наднорменото тегло. Ако пиете по две чаши на ден, метаболизмът ви ще се засили. По този начин топенето на калориите става много по-бързо и не се налага да се подлагате на изморителни диети.  

Все повече се говори и за лошото влияние на слънцето, най-вече върху кожата. И там може да ни помогне виното. Ако сте любители на червеното например, то ще ви даде вещества, които пазят епидермиса от вредното въздействие на лъчите. Важно е да си сипвате поне по чашка на ден. Не мислете обаче, че това е съвет за отминалото вече лято. През зимата опасността за кожата е още по-голяма. Когато навали сняг, пагубните ултравиолетови лъчи се отразяват в него и се връщат още по-силни върху откритите части на тялото ни. Не забравяйте също така, че виното помага на сърцето и кръвоносните съдове да работят по-добре. Това, от своя страна, ни гарантира дълголетие.

Някои смели учени твърдят, че и бирата е по-полезна отколкото си мислим. Освен на бъбреците, пивото помага и на мозъка. Връзките в сивото ни вещество се заздравяват и сигналите стигат по-бързо, ако си позволяваме по-често хмелов еликсир. Изследване показало, че фактите са неоспорими. Експериментът включвал хора, които пият по литър бира на ден и такива, които не близват от нея. Първите дали 40% повече верни отговори от вторите. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.