Вижте рецептите на Ванга за здраве

Вижте рецептите на Ванга за здраве Лакомник

Отвара от мащерка подсилва имунитета

Вижте рецептите на Ванга за здраве
Автор:Лакомник

Покойната петричка пророчица Ванга освен ясновидка е и една от най-великите лечителки на ХХ век. Нейните рецепти са простички за приготвяне, а съставките са известни на всички. Баба Ванга обичаше да казва, че нашите лекове растат под краката ни. Тя смяташе, че човек трябва да се лекува с тези растения, които растат редом до него. Казваше, че в природата всичко е една хармония - хората, животните, растенията.

 

- За укрепване на имунитета. Обливайте се един път в месеца с отвара от мащерка.

- При кашлица у децата. Смесете 100 г мед и още толкова прясно масло и добавете 0,2 г ванилин. Давайте на децата по една чаена лъжичка 3 пъти на ден по една чаена лъжичка. И още една: Сложете в един литър вода един картоф, една глава кромид лук и една ябълка. Сложете сместа да ври, докато водата се изпари наполовина. Давайте на децата да пият от тази отвара три пъти на ден по една чаена лъжичка.

- При кашлица у възрастните. Сложете в половин литър вода 4 ореха с черупките, една супена лъжица цветове от бъз и пак толкова пчелен мед. Сложете сместа да ври половин час, прецедете и пийте по една супена лъжица три пъти на ден.

- При кръвоизлив при жените. Смесете и добре разбъркайте белтъците на 6 яйца с половин чаена лъжичка лимонена киселина и изпийте сместа. При необходимост повторете лечението.

- При нарушена обмяна на веществата. Направете си чай от жълт кантарион - една супена лъжица на една чаша вода. Нека сместа ври само 1-2 минути. Пийте от настойката само сутрин на гладно по една чаена лъжичка.

- При високо кръвно налягане. Сложете на дъното на една чашка една супена лъжица царевично брашно и налейте чашката догоре с топла вода. Оставете я през нощта. На сутринта изпийте течността, като се стараете утайката да остане на дъното.

- При остър гастрит. Сложете 200 г листа от живовляк в 2 чаши водка и сложете сместа да ври само пет минути. Прецедете, изстудете и налейте в една малка бутилка. Приемайте на гладно по една супена лъжица един час преди да станете от леглото. Внимание! По никакъв начин не трябва да пушите един час преди, по време на процедурата и един час след нея.

- При хроничен гастрит. Пийте сутрин на гладно по една чашка чай от листа от бяла върба. Наред с това изпивайте по една чашка прясно мляко.

Още по темата
Още по темата
Постните вкусотии на Ванга
Любимите ястия на пророчицата Ванга и рецептите, по които е готвила са събрани в безценната книга "Кухната на Ванга" и читателите на Lakomnik.bg ексклузивно ще имат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц