Виенски кифли

Виенски кифли Лакомник
Виенски кифли
Време за приготвяне
Приготвяне
5 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г брашно

20 г мая

1/2 кафена чашка олио

1/4 пакетче краве масло

50 г гликоза

3 г бяло нишесте

3 г сол и хладка вода

Начин на приготвянe

Кифлите се приготвят чрез двустепенно замесване. Най-напред се замесва тесто с мая, от което след това се прави главното тесто.

Тесто с мая - в подходящ съд се натрошава маята. Размива се с малко хладка вода. Прибавя се 1 кафена чашка брашно и се разбърква до еднородна каша. Залива се с 1/2 кафена чашка хладка вода и отново се добавя малко брашно. Меси се, докато се получи еднородно тесто. Покрива се с тънък слой брашно и се оставя на топло да втасва в продължение на 2 1/2 до 3 часа. Моментът на втасването се определя по външни изменения на тестото - увеличаване на обема, силно напукване на повърхността и образуване на шупли.

Главно тесто - към втасалото тесто с мая се прибавя постепенно около 1 чаена чаша вода с температура 34-36°С с оглед замесеното тесто да има начална температура 28-30°С. Във водата предварително е разтворена гликозата. Слагат се последователно солта във вид на разтвор, олиото и разтопеното краве масло. Разбърква се и се прибавя останалото количество брашно. Меси се до получаването на еднородно тесто и докато престане да лепне по ръцете. Оставя се да втасва в продължение на 30 минути, след което се избива на ръка. Отново се оставя до допълнително втасване още 30 минути.

Втасалото тесто се оформя на фитил. От него се отрязват 10 еднакви по тегло парчета. Те се овалват на топчета. Всяко топче тесто се разстила с точилка в елипсовидна форма, след което се навива на руло. Оформените кифли се нареждат в намаслена и поръсена с брашно тава, като им се придава силно извита подковообразна форма. Нареждат се на разстояние една от друга и се оставят окончателно да втасат около 1 1/2 до 2 часа при температура на помещението 32-35 градуса. Тази температура се осигурява по изкуствен път с помощта на отоплителни тела.

Преди да се поставят във фурната, втасалите кифли се намазват с рядка каша от попарено бяло нишесте (вода - нишесте 1:10), която им придава приятен гланцов вид и ги предпазва от напукване. След това се пекат при температура 220-250°С в продължение на 10-12 минути. При изваждането им от фурната, докато са горещи отново, се намазват леко с попареното нишесте. Оставят се да изстинат, след което се консумират в прясно състояние. 

Напиши коментар »
(1)
Мой вк radik_y2014 телефон 8-927-611-34-99 вайбер вотсап телеграм скайп kruzzor Могу долго расписывать какой я молодец, сколько десятков лет у меня опыта в данной сфере, но я предпочитаю "воде" реальные факты.Поэтому хватит лирики, вот что я могу предложить: ------------------------------------ 1. Качество услуг на уровне ведущих компаний. --- 2. Цены существенно ниже чем в компаниях (зачастую в разы). --- 3. Постоянная доступность, готовность ответить на интересующие Вас вопросы (ну разве что не ночью), то есть не нужно писать письма и сутками ждать ответа. --- 4. ГОТОВ ПРЕДОСТАВИТЬ ПОРТФОЛИО РЕАЛЬНЫХ РАБОТ. ПРОВЕРИТЬ МОЖНО ПРОСТО ПОЗВОНИВ ПО НОМЕРАМ, УКАЗАННЫМ НА САЙТАХ. --- 5. Мой опыт работы в рекламном агентстве позволяет выделить ваш продукт среди конкурентов, что значительно повысит вашу прибыль от сайта в дальнейшем. --- 6. Люблю креативить. Это можно увидеть в моих работах. --- 7. При желании можно встретиться и побеседовать лично. --- 8. Также могу предложить: SEO продвижение сайта, контекстную рекламу Я.Директ и SMM продвижение в социальных сетях --- Я надеюсь, что первоначальной информации достаточно, ЗВОНИТЕ ;) ------------------------------------- Сайт-визитка, лендинг, лэндинг, landing page, интернет-магазин, портал, корпоративный сайт.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.