Вегетариански

Лакомник
»
Рецепти
»
Вегетариански
Броколи в гювечета
Броколи в гювечета
Накъсайте броколите на отделни розички и ги сварете на пара в тенджера с вода. Достатъчни са им само 3 минути, за да омекнат. После ги разпределете...
Френска закуска
Френска закуска
Във висока порцеланова чаша се разбиват яйцето и млякото, добавят се сол и черен пипер, натрошената франзела, крема сиренето и шунката. Всичко се разбърква и...
Омлет Капрезе
Омлет Капрезе
Нарежете доматите на кубчета и ги оставете да се отцедят за около 10 минути. Нарежете моцарелата на дебели резени и оставете да се изцеди заедно с доматите....
Пълнени чушки със сирене
Пълнени чушки със сирене
Пиперките се почистват от дръжките и семето. След това се напълват с натрошеното сирене, яйцата и черения пипер. Леко се посолява. Пълнените чушки се редят в...
Берковски боб
Берковски боб
Предварително накиснатия боб се вари до омекване.Към него се прибавя ситно нарязания зелен фасул.В мазнината се задушават нарязания лук,чесън,ситно...
Пълнени картофи със сирене
Пълнени картофи със сирене
Сварете картофите необелени в подсолена вода. Изравнете с нож от едната страна за дъно, а от другата страна издълбайте. На дъното на всеки картоф сложете...
Спаначени топки
Спаначени топки
Спанакът (2 връзки) се изчиства и дръжките му се отстраняват. Нарязва се на ситно. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и чесънът (1 стрък) също. В...
Спаначена запеканка
Спаначена запеканка
Спаначените листа (1/2 кг) се разделят на две части. Едната част се нарязва, а другата - не. Яйцата (4 бр) се разбиват на пяна заедно със солта. Прибавят се...
Картофена фритата
Картофена фритата
Картофите се измиват добре и се сваряват. Охлаждат се и се нарязват на парчета. Пресният лук се наситнява. Яйцата се разбиват добре и се овкусяват...
Зеленчуци по китайски
Зеленчуци по китайски
Загрейте сусамовото масло. Добавете чесъна, джинджифила и сусамовите семена. Пържете, докато чесънът стане златист. Добавете и нарязаните зеленчуци. Гответе...
Кюфтенца от зеленчуци
Кюфтенца от зеленчуци
Зеленчуците се нарязват на дребно, запържват се в половината масло, заливат се с малко вода и се варят на тих огън. Хлебчетата се нарязват на кубчета,...
Омлет с картофи
Омлет с картофи
Обелваме картофите и нарязваме на филийки и на дълги парчета.В тиган слагаме олио и пържим картофите, като ги разбъркваме. Щом са готови картофите...
Манастирски кюфтета
Манастирски кюфтета
Лещата и елдата се сваряват поотделно. Морковите се задушават или сваряват. Магданозът и лукъ се нарязват на ситно и се смесват със сварените леща и елда....
Печен грах
Печен грах
Грахът се сварява в подсолена вода. Прецежда се и се изсипва в намаслена тавичка. Поръсва се обилно с копър и разтопено масло. Яйцата се разбиват с киселото...
Рула от тиквички и патладжани
Рула от тиквички и патладжани
Загрейте фурната до 200 градуса. Тиквичките и патладжаните нарежете на тънки филии, по дължина на зеленчука. Каперсите нарежете на дребно. Доматите също...
Пълнени картофени шницели
Пълнени картофени шницели
Почистете картофите, нарежете ги и ги залейте д вряла вода. Оставете ги да врят на умерена температура докато се сварят напълно. Към края подправете със сол....
Гъби в гювечета
Гъби в гювечета
Почистете и измийте гъбите. Поръсете ги с лимонов сок, за да не покафенеят. Нарежете ги на парченца и задушете в масло, само да си пуснат водата. В дълбок...
Гриловани картофи с горчица
Гриловани картофи с горчица
Загрейте скарата на висока температура. Отделно на котлона кипнете подсолена вода, за да сварите картофите леко за 10-15 минути, докато малко омекнат. След...
Задушена леща
Задушена леща
Лещата се залива с вода и се вари на тих огън. Прецежда се, като водата се запазва.В отделен съд се сгорещява олиото. Прибавят се ситно наряз
Ризото с гъби и спанак
Ризото с гъби и спанак
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто. Добавя се оризът и се разбърква добре. При постоянно бъркане, се налива горещият бульон....
Ризото с аспержи
Ризото с аспержи
Аспержите се счупват на две. Горната им част, която е по-мека, се бланшира за 2 минути в гореща вода. Изважда се с решетъчна лъжица и се ставя настрани....
Задушени картофи с праз и кашкавал
Задушени картофи с праз и кашкавал
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Прибавя се нарязаният праз, заливат се с 1-2 ч.ч. вода и се варят. Щом омекнат, се слагат олиото и магданозът....
Яйца със сирене по тракийски
Яйца със сирене по тракийски
Разбиват се яйцата и към тях се прибавят размитото с малко хладко мляко брашно, сол, ситно нарязан магданоз и останалото прясно мляко. След като се разбърка...
Миш-маш на фурна
Миш-маш на фурна
Обелват се и се нарязват на филийки скилидките чесън. Запържва се до златисто в олиото. Добавят се чушките и лука, нарязани на парченца. Оставят се да се...
Бобена чорба със зеле
Бобена чорба със зеле
Бобът се слага да се вари с накъсаните на едро сухи чушки. В друга тенджера се нарязва зелето на ситно и се вари с чубрицата. След като се свари бобът, се...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.