Варена пъстърва със сос

Варена пъстърва със сос Лакомник

Сгответе вкусно и здравословно за вечеря

Варена пъстърва със сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 кг пъстърва

2 с.л. краве масло

1 глава кромид лук

1 морков

1/4 от малка глава целина

1 ч.ч. оцет

3-4 зърна черен пипер

2-3 зърна бахар

1 дафинов лист

4 яйца

1 ч.ч. червено вино

1 с.л. брашно

лимонов сок

сол

Начин на приготвянe

Почистената от главата, вътрешностите, костите и кожата риба се посолява и се залива с оцета за 30 минути, след което се сварява в бульона, приготвен от едро нарязаните зеленчуци и подправки - лук, моркови, целина, черен пипер, бахар, дафинов лист. След кипване огънят се намалява и варенето продължава без кипене 10-15 минути. Сварената риба се изважда от бульона и се разпределя на порции в чинии.

В отделен съд се прави светла запръжка от брашното със сгорещеното краве масло. Виното се прибавя постепенно, като постоянно се бърка до сгъстяване на соса. Към края сосът се подправя със сол, млян черен пипер и лимонов сок. Рибата се залива с готовия сос и се поднася веднага.

Още по темата
Още по темата
Печена пъстърва с млечен сос
Филето се нарязва на парчета, намазват се с горчица, слагат се в тавичка и се заливат с разтопеното масло. Пече се при 200 градуса за 30 минути. Към разбитите яйца се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц