Бял равнец за счупени кости

Бял равнец за счупени кости Лакомник

Полският синчец заздрява ребрата

Бял равнец за счупени кости
Автор:Лакомник

Освен традиционната медицина, и народната дава своите лекове за болезнените фрактури, които променят ежедневието на пострадалите поне за месец.

Според билкарите, е важно да се промени режима на хранене. Защото той ще помогне на болния по-бързо да се възстанови. На първо място е добре да се пие отвара от бял равнец по няколко пъти на ден. Чаят се прави от две супени лъжици суха маса, която се вари в половин литър вода за около пет минути.

Наред с напитката, е добре да се добавят в ястията през деня по малко сухо мляко. Смята се, че то помага на костите. Важно е да се ограничат мазнините и захарта.

Друга отвара също дава добър резултат - сух полски синчец се смесва със сок от трънка. Пие се сутрин, на гладно, по една супена лъжица. Добре е да това да се прави поне осем последователни дни. Най-силно действа на счупени ребра.

 

Дънов лекувал травмите с черупки от яйца

Сварени и смлени черупки от яйца са сред лековете на Учителя Петър Дънов. Създателят на Бялото братство бил убеден, че те помагат за по-бързото зарастване на костите при счупване. Той съветвал последователите си да приемат прах от черупки сутрин, обед и вечер, по половин чаена лъжичка, ако имат скорошна фрактура. Това лекарство можело да се замени и с яйца с лимон. Според него било важно да спрем месото, а да наблегнем на картофите. Салатите били важна част от менюто на болния, черният хляб също бил препоръчителен.

 

Как зараства?

Когато една кост се счупи, процесът на зарастване е дълъг. Според лекарите, в първите три-четири дни тялото ни разнася кръвоизлива на болното място. Едва след осмия ден започва да се събира съединителна тъкан. Спойката между двете части на костта е лека и лесно може да се разруши. Едва след като се натрупа достатъчно, в съединителната тъкан започва да се отделя и костно вещество. Нужен е цял месец, за да може костта напълно да зарасне. Ако сте счупили пръст или ребро, 30 дни ще са достатъчни, за да оздравеете. Ако става дума за дебела кост - на крака или на ръката обаче, ще трябва да почакате поне два месеца. Важно е да знаете, че пълното обездвижване трябва да се прекрати след месец и да се опитват минимални движения. Само така новата спойка ще се заздрави допълнително. Организмът доизглажда мястото в зависимост от движенията. Последният стадий от възстановяването е съединяването на канала за костния мозък.  

Дънов бил убеден, че топлите бани и лекият масаж помагат на болния по-бързо да започне да използва увредения крайник. Затова съветвал седмица след свалянето на гипса, да се правят горещи бани, масаж и първи опити за раздвижване.   

Още по темата
Още по темата
Сирене и мляко при счупени кости
Никой не е застрахован от счупени крайници нито през лятото, нито през зимата, категорични са лекарите. Инцидентите стават за миг и по всяко време, а после са ни...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц