Броколи в гювечета

Броколи в гювечета Лакомник

Експресна и икономична рецепта за обяд или вечеря

Броколи в гювечета
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1-2 глави броколи

4 яйца

300 г сирене

200 г кашкавал

мазнина

Начин на приготвянe

Накъсайте броколите на отделни розички и ги сварете на пара в тенджера с вода. Достатъчни са им само 3 минути, за да омекнат. После ги разпределете равномерно във всяко едно от гювечетата. Залейте ги с разбитите предварително яйца, смесени с натрошеното сирене. Отгоре поръсете обилно с кашкавал. Сложете ги в студена фурна и ги оставете да се запекат на 180С. Ще разберете, че са готови по зачервяването на яйцата и кашкавала отгоре. Ако обичате подправки, можете да добавите черен пипер, малко сол или риган на прах.

Още по темата
Още по темата
Пилешка салата с броколи
Пилешкото месо и броколите се сваряват. Изстиналото месо се накъсва нарязва на дребно, броколито се накъсва. Към майонезата се добавя киселото мляко, солта и черния...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц