Босилекът гони старостта

Босилекът гони старостта Лакомник

Билката лекува импотентност

Босилекът гони старостта
Автор:Лакомник

Чудната билка босилек, която дава невероятен аромат на ястията ни, е ценен източник и на много полезни вещества. А те ни даряват здраве с всяка хапка. Особено, когато с напредването на годините, започнем постепенно да усещаме, че паметта ни отслабва. Дребните факти, за които забравяме може да се окажат фатални или най-малкото да ни създадат проблеми с близките. Затова природата е дала лек като босилека. И дори не е нужно да си хапвате от него. Защото докторите са доказали, че само ароматът му засилва процесите в мозъка няколко пъти и това се установява лесно с прости изследвания. 

Ако често губите ключовете си или пък забравяте за срещи, по-добре си купете масло от билката и редовно вдишвайте от него. По този начин, освен мозъка, ще събудите и имунната си система.

Освен за подобряване на паметта обаче, босилекът успешно помага и при артрит. Чувствително ще намали болките от всякакъв вид възпаления на ставите и тъканите. Веднага ще усетите действието му при гастрити и язви.

Като цяло обаче, всяка пица с повече от билката, вкарва в тялото ви десетки антиоксиданти, които успешно се свързват със свободните радикали. И в резултат – клетките ви не се разрушават така бързо. И старостта е отложена с няколко години. 

Но той може да ви бъде от полза инцидентно и локално. Защото се спрява бързо с микробите в открити рани. И така предотвратява инфекциите.

Ако някога сте се доверявали на ехинацея, действието на босилека е почти същото.

Има един сорт от подправката, който може да ви отърве успешно дори от диабет и безплодие. Това е индийската разновидност на босилека. Добре е да се взима и при импотентност и алергии.

 

Откъде идва?

Въпреки че билката е позната като една от любимите подправки на италианците, тя е открита за първи път в полвята на Азия и Близкия Изток. Днес обаче има десетки сортове, но всеки от тях е полезен.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц