Боровинково парфе

Боровинково парфе Лакомник

Лесен десерт, който ще ви достави истинско удоволствие

Боровинково парфе
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г извара

2 ч.ч. кисело мляко

200 г сладко от боровинки

3 пакетчета желатин

1 ч.ч. захар

1 к.ч. елда

ванилия

1 настърган шоколад

Начин на приготвянe

Млякото се отцежда. Разбива се в миксера заедно със сладкото от боровинки, захарта, изварата и ванилията. Прибавя се сварената елда и се разбърква. Желатинът се накисва във вода, за да бухне. След това се разтопява на водна баня с толкова вода, колкото е указано на опаковката. Не бива да се допусне да заври. Оставя се леко да се охлади. След това се излива в сместа и се разбърква добре. Всичко това се изсипва във форма за печене с пръстен. Поръсва се обилно с шоколадовите стърготини и се оставя в хладилника за 24 часа да се стегне. 

Още по темата
Още по темата
Бананово парфе
Бананите се разбиват със сметаната и изварата в блендер, добавя се канелата и пудрата захар и се разбива отново. Сместа се излива във формички и се замразява във...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц