Боровинково парфе

Боровинково парфе Лакомник

Лесен десерт, който ще ви достави истинско удоволствие

Боровинково парфе
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г извара

2 ч.ч. кисело мляко

200 г сладко от боровинки

3 пакетчета желатин

1 ч.ч. захар

1 к.ч. елда

ванилия

1 настърган шоколад

Начин на приготвянe

Млякото се отцежда. Разбива се в миксера заедно със сладкото от боровинки, захарта, изварата и ванилията. Прибавя се сварената елда и се разбърква. Желатинът се накисва във вода, за да бухне. След това се разтопява на водна баня с толкова вода, колкото е указано на опаковката. Не бива да се допусне да заври. Оставя се леко да се охлади. След това се излива в сместа и се разбърква добре. Всичко това се изсипва във форма за печене с пръстен. Поръсва се обилно с шоколадовите стърготини и се оставя в хладилника за 24 часа да се стегне. 

Още по темата
Още по темата
Бананово парфе
Бананите се разбиват със сметаната и изварата в блендер, добавя се канелата и пудрата захар и се разбива отново. Сместа се излива във формички и се замразява във...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.