Бобът спира побеляването на косата

Бобът спира побеляването на косата Лакомник

Не забравяйте да пиете вода

Бобът спира побеляването на косата
Автор:Лакомник

Една от най-големите тайни за красива коса винаги ще си остане храната. За да подействат съставките й обаче, трябва да хапваме редовно - поне няколко месеца, десетина полезни продукта.

Цъфтенето на косата или оредяването й често се дължат на липсата на важни вещества в тялото ни. И така, какво трябва да доставите на организма, за да помогне той на скалпа ви?

 

На първо място пийте много вода. Както и да подхранвате косата си, каквито и балсами да й слагате, тя трябва да получава достатъчно течности отвътре. Докторите припомнят, че поне една четвърт от всеки косъм е съставен именно от водни молекули.

Не пропускайте и храните с цинк. Той е невероятно силен елемент, който заздравява скалпа. Започнете да го взимате дори на таблетки, ако косата ви пада. Ако проблемът е в начален етап, можете просто да добавите в менюто си месо, без значение от какво животно. Ако сте вегетарианци, пийте повече мляко от обикновено. Наблегнете и на яйцата. Веганите може да увеличат количеството на ядките, които хапват. Най-добре е всеки ден да има такава храна в диетата им.

Не пропускайте да приемате и много желязо. То помага на тялото ви да пренася кислорода от белите дробове. А когато такъв не стига до косата, тя започва да умира. Затова по-често слагайте на масата си коприва, спанак, черен дроб, правете си и шейкове със спирулина.

Фризьорите имат една тайна за вечно млада коса, която не обичат да споделят. Ако искате да не побелеете рано и да не се налага да се боядисвате често, просто трябва да увеличите приема на елемента мед в кръвта си. Най-лесния начин да отдалечите посребряването на косата е да хапвате повече боб, пшеница и сушени сливи. Задължително е да увеличите присъствието на риба и други морски дарове в ежедневните ястия.

Ако промените режима си на хранене и наблегнете на тези продукти, със сигурност ще си набавите и достатъчно количество вит. А, което както знаете, е жизненоважно за скалпа.

Още по темата
Още по темата
Маята пази нашето ДНК
Хлебна, хмелова, нахутова, винена или бирена са видовете мая, които можете да откриете на пазара. Но за какво се използва всеки един и какво съдържа? И най-важният...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц