Банички с кашкавал и сирене

Банички с кашкавал и сирене Лакомник
Банички с кашкавал и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Ирина Андреева, Тетевен
Лакомник Необходими продукти

1 пакет готово замразено тесто ,,Фамилия”
3 яйца
300 г краве сирене
400 г кашкавал 
1 жълтък
олио
1 ч.л. брашно 

Начин на приготвянe

Размразеното вече тесто оформяме на малки топчета с големина на юмруче. Разточваме ги или разтягаме с дебелина 0,5 см. 

Във всяко от тях слагаме в едната половина смес от разбитите яйца и сиренето. Нарязваме половината кашкавал на тънки правоъгълничета и слагаме по две парченца във всяка баничка при сиренето. Завиваме ги с другата половина от тестото и притискаме с пръсти да се залепи хубаво.

Нареждаме баничките в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Намазваме ги с разбития жълтък и поръсваме с останалата част от кашкавала, който е рендосан на едро ренде. Пече се на умерена фурна, като покриваме тавата с алуминиево фолио, за да не изгори кашкавалът.

Когато почти са готови, отстраняваме фолиото и печем до златист цвят.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц