Бадемово-чеснова супа

Бадемово-чеснова супа Лакомник
Бадемово-чеснова супа
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г бланширани бадеми

6 чаши вода

2 скилидки чесън

3/4 чаша бял оцет, плюс 1 с.л.

2 1/2 чаши студено пресован зехтин, плюс 2 с.л.

3 филии хляб без кора

4 пресни черни смокини, почистени и нарязани

4 супени лъжици нарязани сурови бадеми

1 супена лъжица нарязан див или зелен лук

Начин на приготвянe

Сложете бланшираните бадеми в купа и покрийте с вода за нощ.

Кипнете две чаши вода на силен огън и добавете чесъна за минута. Отцедете. Изцедете накиснатите бадеми, като запазите течността. Пасирайте бадемите с чесъна, 3/4 чаша оцет, 2 1/2 чаши зехтин и хляба и пюрирайте до получаване на гладка смес, като добавите и течността от накиснатите бадеми. Прецедете супата през гевгир и сервирайте охладена и поръсена със смокини, лук и бадеми. Оцет и зехтин сложете допълнително на вкус.

Още по темата
Още по темата
Пилаф с бадеми и канела
Разтопете маслото на средно силен огън и запържете половината лук и чесъна до златисто. Добавете канелата, кардамона и готвене 2-3 минути. Добавете ориза и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц