Ароматни пържоли с пюре от бял боб

Ароматни пържоли с пюре от бял боб Лакомник

Апетитна и лесна идея за обяд за 25 минути

Ароматни пържоли с пюре от бял боб
Време за приготвяне
Приготвяне
25 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За месото:

4 свински, агнешки или пилешки пържоли

зехтин

морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус

2 скилидки чесън, счукан

1-2 стръка розмарин

За боба:

2 консерви едър бял боб – 400 г

3-4 супени лъжици зехтин

2 скилидки чесън, счукан

1-2 стръка розмарин

морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус

зехтин за сервиране

клончета от розмарин за гарниране

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса и намажете пържолите със зехтин. Подправете със сол и пипер на вкус. Загрейте намаслен тиган на умерен огън и запечете докато покафевеят. Отстранете и ги намажете с чесъна. Преместете ги в намаслена тавичка, поръсете с листенца розмарин (може и сух) и запечете за 5-10 минути, да пуснат сос. Увийте ги в алуминиево фолио.

Изцедете боба и го сложете в тенджера. Загрейте на умерен огън на котлона, добавете зехтина, чесъна и розмарина и разбъркайте добре за 4-5 минути. Подправете със сол и пипер и добавете още зехтин, ако е необходимо, докато получите пюре.

Сервирайте пържолите, гарнирани с пюре, поръсено със зехтин, и украсени със стръкче розмарин.

Още по темата
Още по темата
Пържоли с гъби в билков сос
Поръсете сол и пипер върху пържолите. Разбийте яйцата. Покрийте пържолите първо с брашно, после с яйце, после с галета. Загрейте тиган на средно силен огън. Добавете...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц